Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

okt 2017 04

Alpine Pluralism Award 2018 (projekt PlurAlps) – vabilo k sodelovanju v javnem natečaju

Urbanistični inštitut Republike Slovenije je vključen v projekt PlurAlps, ki je po mnenju snovalcev projekta odgovor na izzive, s katerimi se zaradi starajočega se prebivalstva, odseljevanja mladih in novih modelov priseljevanja sooča alpski prostor. Sočasno se v tem prostoru odpirajo nove priložnosti za socialne inovacije in razvoj, ki izvirajo iz povečevanja kulturne raznolikosti in pluralnosti. Projekt PlurAlps želi ponuditi perifernim alpskim občinam in območju podporo pri razvijanju t.i. »kulture dobrodošlice« in tako povečati privlačnost prostora in družbeno povezanost  območja. V projektu želijo razviti in uporabiti nova orodja za družbeno načrtovanje in v sodelovanju z lokalnim prebivalstvom in akterji z izvajanjem pilotnih aktivnosti predstaviti in preizkusiti nove pristope inovativnih storitev in praks za vključevanje priseljencev. Ena izmed občin, ki so jo zaradi njene pozitivnega pristopa in dolgoletnih izkušenj s priseljenci, kulturno raznolikostjo ter integracijo povabili k sodelovanju, je tudi občina Jesenice.

 

Ena izmed aktivnosti, ki jo na področju RS vodi Urbanistični inštitut, je tudi izvedba javnega natečaja Alpine Pluralism Award 2018, ki bo nagradil ukrepe, ki podpirajo vključevanje priseljencev in priseljenk ter raznolikost alpskega prostora. Natečaj je namenjen širokemu naboru subjektov. Sodelujejo lahko posamezniki, podjetja, društva, združenja, javne ustanove, nevladne organizacije in druge organizacije z območja alpskega prostora, ki izvajajo ukrepe za spodbujane kulture dobrodošlice ter vključevanje priseljencev v družbo in na trg dela, temelječe na inovativnih storitvah in drugih, ciljno usmerjenih praksah. 

Občina Jesenice skupaj z Urbanističnim inštitutom RS zato vabi zgoraj naštete subjekte k sodelovanju v natečaju.

 

  • Vabilo k sodelovanju je na tej povezavi slowenisch
  • Tudi Obrazec za prijavo dobrih praks je na istem spletnem naslovu.  Ker je natečaj mednaroden, je treba oddati vse podatke v angleškem jeziku.

 

Rok za oddajo predlogov je 18. december 2017.

 

Prijavitelji eventuelna vprašanja lahko naslovijo na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prebrano 1991 krat Nazadnje urejano na sreda, 04 oktober 2017 17:01

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave