Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jul  2018 19

BSC Kranj išče inovativne rešitve uporabe lokalnega lesa

BSC Kranj vas vabi k prijavi na regionalni natečaj v okviru projekta CaSCo, ki v okviru programa EU za Alpski prostor želi spodbuditi uspešno delovanje gozdno-lesnih verig za inovativne in nizkoogljične izdelke iz lokalnega lesa. Z natečajem želijo izbrati, nagraditi ter javno predstaviti in promovirati inovativne in ustvarjalne lesene objekte/konstrukcije ter notranje in urbano pohištvo iz lokalnega lesa, ki so bili izvedeni ali kupljeni s strani javnih ali zasebnih organizacij oz. podjetij. Urbano pohištvo vključuje lesene konstrukcije, kot so zgradbe, parkirne klopi, avtobusne postaje itd.

Natečaj poteka poleg Gorenjske še v 6 partnerskih regijah projekta CaSCo v 4 državah (Avstrija, Italija, Francija in Nemčija), iz vsake države pa bo izbran in izpostavljen po en zmagovalec iz vsake kategorije (javni, zasebni), določene promocije pa bodo deležni tudi vsi ožje nominirani izdelki oz. njihovi nosilci.

Slovesnost s podelitvijo nagrad zmagovalcem – deležnikom, ki uporabljajo lokalni les iz 4 držav Alpskega prostora, bo potekala v Innsbrucku 21. in 22. novembra 2018. Za vse zmagovalce je udeležba na srečanju brezplačna. Slovesnost bo potekala v okviru letnega foruma  EUSALP (EU Strategija za alpsko regijo), kjer bodo prisotni deležniki iz vseh držav Alpskega prostora (občine, regije, strokovnjaki,….). 

BSC vabi, da jim vsi zainteresirani svoj predlog za sodelovanje v natečaju in svoj interes za sodelovanje na srečanju v Innsbrucku posredujejo najkasneje do srede, 25. 7. 2018, tako da bodo potem lahko skupaj še pripravili vlogo za sodelovanje na  natečaju.
 
Za vse informacije sta na razpolago:

  • Helena Cvenkel, tel. 031 302 382 (BSC Kranj)
  • Uroš Brankovič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel. 040 303 752 (BSC Kranj).
Prebrano 2730 krat Nazadnje urejano na četrtek, 19 julij 2018 23:24