Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
dec  2018 14

Na Jesenicah v naslednjih 18 mesecih 8 brezplačnih WiFi točk

Jesenice, 14. december – Občina Jesenice je bila uspešna pri prijavi na razpisu Evropske komisije WiFi4EU, na podlagi katerega bo prejela bon v vrednosti 15.000 € za vzpostavitev brezplačnih WiFi točk po občini. Mikrolokacije točk, ki morajo biti vzpostavljene v roku 18 mesecev od prejema bona, bodo določene v nadaljevanju.

 

Evropska komisija na svojih spletnih straneh objavila rezultate prvega poziva pobude WiFi4EU in seznam občin, ki so uspešno kandidirale za pridobitev bona za vzpostavitev brezžične Wi-Fi povezave na javnih mestih. Med njimi je tudi Občina Jesenice in bo tako prejela bon v vrednosti 15.000 € za vzpostavitev brezplačnih WiFi točk po občini. Na razpis se je sicer uspešno prijavilo skupaj 2.800 občin iz cele Evrope, Občina Jesenice kot edina iz Gorenjske razvojne regije.

Evropska komisija želi s pobudo WiFi4EU omogočiti državljanom po vsej Evropi brezžični dostop do interneta na javnih mestih, vključno s parki, trgi, javnimi zgradbami, knjižnicami, zdravstvenimi domovi in muzeji. Pobuda WiFi4EU občinam daje možnost, da zaprosijo za bone v vrednosti 15.000 €. Boni se bodo uporabili za namestitev opreme za brezžični internet na javnih mestih v občini, ki še nima brezplačne brezžične dostopne točke.

Občina Jesenice je že pred prijavo na razpis preverila možne lokacije na območju občine Jesenice, glede na pogoje razpisa in tehnične možnosti za postavitev brezplačnih WiFi točk pa je določila 8 lokacij (na trgih, avtobusnih postajališčih, ob turističnih znamenitostih oziroma določenih javnih zavodih). Točne mikrolokacije bodo določene z izbranim ponudnikom oziroma dobaviteljem tehnične opreme za WiFi točke, rok za vzpostavitev pa je 18 mesecev od prejema vrednostnega bona s strani Evropske komisije.

Prebrano 2578 krat Nazadnje urejano na sreda, 01 april 2020 09:16