Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

maj 2019 31

Dokončanje projekta ureditve vaškega jedra na Blejski Dobravi

Občina Jesenice bo v naslednjih mesecih dokončala projekt Ureditve vaškega jedra na Blejski Dobravi. 

Projektna dokumentacija za ureditev vaškega jedra je bila izdelana leta 2013. Občina projekta ni uspela vključiti v nabor projektov letnega izvedbenega načrta LAS Gorenjska košarica v okviru programa Leader, ki je bil financiran v okviru strukturnega sklada EU v programskem obdobju 2007-2013, zato je  leta 2016 pristopila k ureditvi vaškega jedra z lastnimi sredstvi. Z deli je nadaljevala tudi v letu 2017. V gradnjo je bilo vloženega veliko prostovoljnega dela krajanov Blejske Dobrave, lokalnih obrtnikov in podjetnikov.

Občina Jesenice je dokončanje projekta ureditve vaškega jedra v letu 2017 prijavila na Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino LAS Gorenjska košarica za programsko obdobje 2014-2020. Odločbo o odobritvi sredstev za operacijo Zelene rešitve, katere vodilni partner je BSC d.o.o. Kranj, smo prejeli novembra 2018. V okviru operacije Zelene rešitve bo Občina Jesenice dokončala projekt, ki obsega postavitev urbane opreme, hortikulturno ureditev ter ureditev cestnega dostopa do trga.

Na javnem naročilu je bil izbran izvajalec podjetje Inkaing, d.o.o. iz Ljubljane. Vrednost projekta znaša 70.000 evrov.

Operacijo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD - izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014 - 2020.

Prebrano 1768 krat Nazadnje urejano na petek, 31 maj 2019 14:51

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave