Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

jun  2019 27

Obvestilo za upravičence do otroškega dodatka in subvencije vrtca

Iz Centra za socialno delo Gorenjska, enota Jesenice, upravičence do otroškega dodatka in subvencije vrtca obveščajo:

Od decembra 2018 vsem tistim, ki so že upravičeni do otroškega dodatka in subvencije vrtca ni več potrebno oddajati vlog za podaljšanje pravice. Pravica se bo obnovila avtomatično, ter vam bo pristojni center za socialno delo izdal novo odločbo po uradni dolžnosti.

Na center tako pridete le v primeru, da morate sporočiti spremembo, ki vpliva na izračun pravice do otroškega dodatka in vrtca. Primeri takih sprememb so: spremembe glede dohodka, izpis otroka iz vrtca, sprememba statusa otroka, sprememba števila družinskih članov.

Obveščamo vas tudi, da so do zvišanja otroškega dodatka za primer, ko otroci niso vključeni v vrtec, upravičeni le otroci, mlajši od 4 let.

V primeru, da pravice do otroškega dodatka ali subvencije vrtca še nimate, pa je za pridobitev pravice potrebno oddati vlogo (Enotna vloga za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev). Prav tako morate oddati vlogo v primeru novega rojstva v družini.

Občina Jesenice svojim občanom nudi tudi dodatno znižanje pri subvenciji vrtca. Ugodnost je namenjena mladim družinam, ki so kupile stanovanje, ter so za stanovanje najele stanovanjski kredit. Pogoji za pridobitev dodatne subvencije so, da sta oba starša otroka stara manj kot 30 let, ali pa manj kot 35 let in nimata šoloobveznega otroka v družini. Starša morata biti tudi zemljiškoknjižna lastnika kupljene nepremničnine in na podlagi odločbe za otroški dodatek uvrščena v 2. do vključno 6. dohodkovni razred. V primeru, da družina ustreza navedenim pogojem, mora ob oddaji vloge prav tako priložiti ustrezna dokazila (kreditna pogodba, izpis iz zemljiške knjige).

Prebrano 3286 krat Nazadnje urejano na četrtek, 27 junij 2019 11:59

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave