Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

feb  2012 16

Brezplačna evalvacijska podpora društvom

Slovensko društvo evalvatorjev se je odločilo, da po svojih sicer omejenih močeh, vendar pa zavzeto, slovenskim društvom, nevladnim organizacijam in drugim neprofitnim organizacijam civilne družbe, vključno z neformalnimi pobudami, ponudi možnost brezplačne evalvacijske podpore. Krovne organizacije civilne družbe razvijajo vse več orodij za podporo civilno družbenim organizacijam, kot so spletna podpora, računovodska podpora, pravna in informacijska podpora in druge. Doslej pa še ni bila razvita evalvacijska podpora civilno družbenim organizacijam, kar pa je ravno namen te pobude. Namen podpore je prispevati k zmanjšanju potrebnih naporov v vrednotenje (projektov, organizacij, programov) in obenem poskrbeti, da bo vrednotenje imelo koristne učinke za organizacije, ki ga izvajajo.

V delovanju se v društvu pogosto srečujemo z zanimanjem za vrednotenje zlasti v društvih, ki izvajajo javno financirane projekte, pa tudi pri tistih organizacijah, ki želijo opraviti strateški premislek o svoji prihodnji dejavnosti. Doslej smo v tem duhu že sodelovali z Zavodom Gostoljubnost slovenskih domov, socialnim društvom Mozaik in s Kralji ulice, Mrežo za prostor, Slogo, Slovenskim forumom Socialnega podjetništva (MB) in YHD.

V SDE smo pripravili tudi , namenjen "občasnim uporabnikom", poleg tega izvajamo občasna brezplačna izobraževanja za področje vrednotenja za društva.

Priročnik za vrednotenje

Zainteresirane prosimo, naj se oglasijo in najavijo potrebe po podpori v letošnjem letu - zaradi omejitev naših zmožnosti bodo imeli prednost tisti, ki se bodo prijavili do konca februarja. Nikogar pa ne bomo zavrnili le zato, ker ga ni na seznamu prijav.

Lep pozdrav, Bojan Radej, SDE, http://www.sdeval.si

Prebrano 5063 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave