Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

nov  2012 15

Poziv Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo k prijavi škode zaradi nedavnih poplav

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je včeraj, 14.11.2012 objavil sporočilo za javnost o ukrepih o ukrepih po poplavah za odpravo škode v gospodarstvu.

V njem so zapisali, da bo jutri, 16.11.2012 s strani Slovenskega podjetniškega sklada objavljen javni poziv podjetjem (gospodarskim družbam in samostojnim podjetnikom, zavodom, zadrugam) k prijavi škode, ki so jo utrpeli. Slovenski podjetniški sklad bo na osnovi izpolnjenega obrazca in dokazil izdal sklepe in povrnil do 20 % škode oziroma največ 200.000 EUR.

Ministrstvo bo pripravilo oceno škode v gospodarstvu na področju občin, na podlagi slednje pa bodo sprejeti ukrepi, zato naprošajo vse oškodovance, ki so utrpeli škodo na strojih in opremi, zalogah in izpadu prihodka, naj na Ministrstvo pošljejo izpolnjena obrazca 7 in (najdejo ju na spletni strani Ministrstva) z ustreznimi dokazili. O ukrepih in o višini finančnih sredstev bo na podlagi prejetih podatkov za oceno škode in pripravljenega Programa odprave posledic naravnih nesreč odločala Vlada RS.

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo pa že vnaprej zbirajo okvirno in preliminarno oceno glede števila upravičencev in obsega škode na področju gospodarstva. Zato naprošajo za okvirne podatke do konca tega tedna na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Podrobnejša navodila najdete v priponki, kjer je objavljeno celotno sporočilo za javnost s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Prebrano 3131 krat Nazadnje urejano na četrtek, 15 november 2012 14:10

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave