Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
dec  2014 11

Priznanja Športne zveze Jesenice - poziv k posredovanju predlogov

ŠPORTNA ZVEZA JESENICE
Ledarska 4, 4270 Jesenice

Datum: 08. 12. 2014

VSEM ČLANICAM ŠZ JESENICE

Zadeva: Nominacije za priznanja Športne zveze Jesenice

V letu, ki je za nami, smo se tudi v športu srečevali s precejšnjimi težavami. Zaostrene razmere, vse manj razumevanja za šport v gospodarstvu, pretirana birokracija so nam zaznamovale leto 2014. Pa vendar smo prepričani, da se v športnih društvih in klubih, ki delujejo v občini Jesenice tudi letos lahko pohvalimo z nekaterimi uspehi. Prav tako imate znotraj društev in klubov zagotovo tudi posameznike, ki za dolgoletno delo v društvu in športu na sploh zaslužijo priznanje Športne zveze Jesenice. Naša priznanja so stanovska, brez vmešavanja politike. Predlagatelji ste društva in klubi, nominacije pa potrdi Izvršni odbor Športne zveze Jesenice.

POZIVAMO DRUŠTVA, KLUBE IN ORGANIZACIJE IZ OBMOČJA OBČINE JESENICE, DA NAM POSREDUJEJO PREDLOGE ZA PRIZNANJA ŠPORTNE ZVEZE JESENICE ZA LETO 2014.

ROK ZA ODAJO NOMINACIJ JE: PETEK, 29. 12. 2014. Odpiranje kuvert s prispelimi predlogi bo Izvršni odbor ŠZ Jesenice obravnaval do 8. 1. 2015.

Nominirate (predlagate) lahko za sledeča priznanja:

A: Malo priznanje Športne zveze Jesenice

za dosežke učencev in dijakov športnikov na uradnih šolskih tekmovanjih v letu 2014, ki so ekipno ali posamezno dosegli uvrstitev do tretjega mesta na državnih šolskih tekmovanjih;

B: Veliko priznanje Športne zveze Jesenice

za dosežke mladih športnikov in športnic na uradnih državnih prvenstvih v kadetski (14–16 let) in mladinski (17–19 let) konkurenci. Komisija bo upoštevala uvrstitve od 1.-3. mesta v ekipni ali posamični konkurenci.

Priznanja A in B so namenjena šolskemu športu in športu otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni šport. Število priznanj A in B je odvisno od števila prejetih predlogov, ki so v skladu s Pravilnikom o priznanjih ŠZ Jesenice.

C: Bronaste plakete Športne zveze Jesenice:

  • športnik/športnica, ki je nastopil na Olimpijskih igrah ali je dosegel vidnejšo uvrstitev na svetovnem prvenstvu, evropskem prvenstvu in tekmah svetovnega ali evropskega pokala.
  • športniku/športnici, ki je v zadnjih petih letih dosegal konstantne uvrstitve do tretjega mesta na državnih prvenstvih (izjemoma tudi področnih), ter trenerju ali športnemu delavcu za več kot 15-letno uspešno delo v športu.

Število bronastih plaket za leto 2014 je odvisna od števila utemeljenih predlogov iz prve alineje oziroma največ 5 bronastih plaket po kriterijih iz druge alineje.

 

D: Srebrna plaketa Športne zveze Jesenice:

  • športnikom/športnicam za visoke uvrstitve na svetovnih prvenstvih, Olimpijskih igrah in skupni uvrstitvi v svetovnem pokalu, ter 2. ali 3. mesto na evropskem prvenstvu ali pokalu.
  • športnikom/športnicam in ekipam za 1. mesto na državnih prvenstvih (mladinci,člani) in trenerju ali športnemu delavcu za več kot 25-letno uspešno delo v športu.

Po kriteriju iz prve alineje se upoštevajo vsi utemeljeni predlogi; po kriteriju iz druge alineje pa se podeli največ 3 srebrne plakete.

E: Zlate plakete Športne zveze Jesenice:

  • športniku/športnici, ki so v  koledarskem letu osvajali medalje na OI, svetovnem ali evropskem prvenstvu
  • športnemu društvu (klubu), ki je v koledarskem letu praznoval pomemben jubilej – 60 let delovanja
  • športnemu delavcu, trenerju za več kot 40-letno uspešno delo v športu

Število zlatih plaket za leto 2014 pod prvo in drugo alinejo je odvisno od števila predlogov, po pogojih iz tretje alineje pa se podeli največ 2 plaketi.

F: Priznanje za življenjsko delo na področju športa

se podeljuje športniku, športnemu delavcu, trenerju, ki je s svojim delom izjemno zaznamoval športno življenje v občini Jesenice in s tem prispeval k promociji športa in občine Jesenice v širšem okolju.

Podeli se lahko največ 2 (dve) priznanji za življenjsko delo.

Predloge pošljite na naslov Športna zveza Jesenice, Ledarska 4, 4270 Jesenice, v zaprti ovojnici s pripisom: PRIZNANJA 2014.

Predlog mora vsebovati:

  • podatke o predlagatelju (društvo, naslov, odgovorno osebo)
  • oznako, za katero vrsto priznanj pošiljate predlog
  • kratko obrazložitev (tudi dokazilo o doseženih  rezultatih)
  • osnovne podatke o predlaganem nagrajencu (rojstne podatke, naslov)
  • za kandidate za priznanja pod točko F obrazložitev (opis njegovega delovanja)
  • žig društva in podpis odgovorne osebe predlagatelja

Podelitev priznanj bo na javni prireditvi v februarju ali marcu 2015.

Nagrajenci bodo vabila na podelitev prejeli po pošti. Vabljeni pa bodo tudi društva in klubi ter zainteresirana javnost.

Predloge društev bo obravnaval in potrdil Izvršni odbor ŠZ Jesenice.

Poziv je v skladu s Pravilnikom o podelitvi priznanj, plaket in priznanj za življenjsko delo.

Ta poziv bo poslan vsem društvom – članicam Športne zveze Jesenice na sedeže društev, objavljen pa bo tudi na spletni strani Zavoda za šport Jesenice in v Jeseniških novicah.

Na spletni strani Zavoda za šport Jesenice si lahko ogledate tudi Pravilnik o podelitvi priznanj, plaket in priznanja za življenjsko delo.

Pravilnik lahko v pisni obliki dobite tudi na sedežu Športne zveze Jesenice po predhodnem telefonskem naročilu (041 676 554).

Športni pozdrav!

Sekretar: Branko  Jeršin                                                                                               

Predsednik: Rajko  PETERNEL l.r. 

Prebrano 1932 krat Nazadnje urejano na četrtek, 11 december 2014 08:00