Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

''Spoštovane občanke in občane Jesenic obveščamo, da velja v času kopalne sezone na kopališču Ukova (od 24.5.2016 do predvidoma konca avgusta), na cesti Pod gozdom spremenjen prometni režim in sicer velja enosmerni promet iz kopališča v smeri C.m.Tita. Hvala za razumevanje.''

Datum objave: 29.04.2016
Rok za prejem ponudb:  
Izdajatelj: MKGP
Status: Veljaven razpis(objavljen)
Kontaktna oseba:

Vlagatelj lahko pridobi informacije o javnem razpisu na INFO točki Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, tel. 01 580 7792, faks 01 478 9206, e-mail: aktrp(at)gov.si, ter na INFO točkah Zavoda za gozdove Slovenije in Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

Razpisna dokumentacija:

Javni razpis

Popravek (1.6.2016): Zamenjana priloga 1 - območje gozdov

Razpisano sredstev: 3.000.000
Drugi podatki:

Upravičenci lahko vloge vlagajo od 23. 5. 2016, ki je prvi delovni dan po izteku enaindvajsetih dni od objave javnega razpisa v Uradnem listu Republike Slovenije, do zaprtja javnega razpisa, ki bo objavljen na spletnih straneh MKGP.

 

Vir:  8.4 Prvi javni razpis za operacijo Ureditev gozdnih vlak, potrebnih za izvedbo sanacije gozdov iz PRP 2014-2020

Na mejnem platoju Karavanke bo 1. julija 2016 ob 16. uri potekala slavnostna prireditev v počastitev dneva državnosti in 25. spominskega srečanja umika pripadnikov JLA in Zvezne milice s Platoja Karavanke na Hrušici.

Slavnostni govornik na prireditvi bo gospod Jože Ajdišek, podpredsednik Policijsko veteranskega društva Sever Gorenjska. V kulturnem programu bosta sodelovala Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora in Veteranski pevski zbor OZVVS Zgornja Gorenjska.

Vljubno vabljeni

Jesenice, 23. 6. 2016 – Na včerajšnji seji Občinskega sveta občine Jesenice so svetniki in svetnice obravnavali 19 točk. Med drugim so potrdili mandat novi članici Občinskega sveta Almi Rekić, sprejeli poenotene pogoje za imenovanje direktorjev javnih zavodov, obravnavali predlog novega Odloka o priznanjih občine Jesenice ter sprejeli sklep o ukinitvi statusa javnega dobra in sklep o zadolžitvi občinskega proračuna. Obravnavali so tudi predlog Novelacije Programa urejanja in vzdrževanja otroških igrišč v lasti in upravljanju Občine Jesenice, predlog Strategije ohranjajanja zdravja starejših na območju Zgornje Gorenjske za obdobje 2017 – 2021, ter podali soglasje k prečiščenemu besedilu Statuta Osnovnega zdravstva Gorenjske. Seznanili so se še s poročilom Nadzornega odbora o opravljenem nadzoru Zaključnega računa za leto 2015, s poročilom Akcijske skupine o izvajanju Lokalnega energetskega koncepta ter z informacijo o Letnem poročilu Javnega komunalnega podjetja JEKO-IN, d.o.o., Jesenice za leto 2015.

Osrednja točka dnevnega reda seje Sveta KS Plavž, z dne  21.6.2016,  je bila priprava na proslavo ob krajevnem prazniku, ki bo 1.7.2016 ob 18.00 uri v Spominskem parku na Plavžu. Pripravili bomo kratek kulturni program, nastopil bo tudi Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora. V okviru priprav na praznovanje je bil objavljen razpis za priznanja KS, na katerega ni prispel v razpisnem roku noben predlog. Tako ne bomo na proslavi ob krajevnem prazniku v letošnjem letu, podelili nobenega priznanja.

O pomenu množičnega poznavanja in uporabe defibrilatorjev, za katere se uporablja tudi kratica AED (avtomatski eksterni defibrilator), se pogosto govori v različnih medijih. Nenadni zastoj srca je eden od vzrokov smrti tudi v Sloveniji. Zato je za nas pomembno, da se v primeru potrebe ne ustrašimo in da znamo pomagati. Možnost, da se bomo ravno mi znašli v neposredni bližini obolelega s srčnim zastojem ali motnjo srčnega ritma in da bo hkrati v bližini dostopen AED je sicer izredno majhna, ni pa nezanemarljiva. Ravno zato je pomembno vedeti, da je precejšnje število AED-jev že nameščenih na številnih javnih mestih po državi  in da se mreža ves čas širi. Še zlasti je pomembno, da vsaj za lokalno okolje vemo kdo vse že razpolaga s temi napravami in kje se nahajajo predvsem tisti, ki so nameščeni na javnih mestih in dostopni vsakomur. Najpomembneje od vsega pa je, da jih seveda znamo uporabljati.

V Splošni bolnišnici Jesenice se dnevno srečujemo z izjemnim številom pacientov, ki se želijo naročiti na pregled ali preiskavo. Vsem bi radi ustregli in jim v najkrajšem času odgovorili, zato iščemo manj zamudne načine za posredovanje informacij.

Odločili smo se, da bomo v prihodnje večino informacij o predvidenem terminu pregleda, preiskave ali posega posredovali pacientom prek sms-obvestil ali na njihovo željo po e-pošti. Paciente zato vljudno prosimo, naj ob vpisu v sprejemni pisarni zdravstvenim administratorjem povedo svojo mobilno številko in elektronski naslov, če želijo prejemati informacije na tak način. Kontaktne podatke za sms-obveščanje ali e-obveščanje lahko pripišejo tudi k napotnicam, ki jih pošljejo po pošti ali pa nas o spremembi obvestijio na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Paciente, ki bi se radi osebno naročili na pregled, pa obveščamo, da je od 15. junija pisarna centralnega naročanja premeščena iz prvega nadstropja v pritličje glavne bolnišnične stavbe (v bivše prostore trgovine z medicinskimi pripomočki).

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano sta v petek, 10. 6. 2016 objavila več zanimivih razpisov:

Spoštovani občani občine Jesenice,

vabljeni na otvoritev nove stanovanjske soseske Gorenjski sonček na Hrenovci na Jesenicah.

Otvoritev bo v petek, 17. junija 2016, ob 14,30 uri.

Stanovanjsko sosesko bosta slavnostno otvorila župan Občine Jesenice, g. Tomaž Tom Mencinger, in direktor družbe Anepremičnine d.o.o. iz Ljubljane, g. Gregor Žvipelj.

Soseska zajema štiri večstanovanjske objekte, skupaj 62 stanovanj, 66 urejenih zunanjih in 47 notranjih parkirnih mest, ter polnilno postajo za električna vozila.

Lepo povabljeni!

Obveščamo vas, da bo 23. junija 2016 na Jesenicah, v športni dvorani Podmežakla, potekala dobrodelna prireditev z namenom zbiranja sredstev za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.
                                                                                                                    
SPOŠTOVANE,  SPOŠTOVANI!

Vabljeni na dobrodelno  prireditev V  ČETRTEK, 23.06.2016,  V  ŠPORTNO  DVORANO  PODMEŽAKLA

PROGRAM  :
18.00           PREDSTAVITEV  DRUŠTVA  ZA RAZVOJ  TURIZMA  JESENICE
                                   ( pred  Športno  dvorano  Podmežakla)

18.15          KONCERT  PIHALNEGA ORKESTRA  JESENICE  -  KRANJSKA GORA
                                    (pred Športno  dvorano Podmežakla)

19.00          DOBRODELNA   NOGOMETNA   TEKMA   ZA  OTROKE med
                  ŠD OLIMPIKI – VELIKANI  SLO  ŠPORTA  :  JESENIŠKE  LEGENDE
                                  ( med  odmori  tretjin  bogat   zabavni  program )

20.00         DRUŽENJE  OBČANOV JESENIC IN OBISKOVALCEV PRED  DNEVOM  DRŽAVNOSTI
    ( za  veselo razpoloženje bo  do 24.00  ure  poskrbela   skupina   KDR  VOČ )

Za  ogled  dobrodelne  tekme   so zaželeni  prostovoljni  prispevki !  

Vsa  zbrana  sredstva  bodo   namenjena  za  letovanje  otrok  iz  socialno  ogroženih  družin  v letovišču  Zveze društev  prijateljev mladine Jesenice  v   Pineti  -  v  mesecu juliju  in  avgustu. 

Tokrat  moči  pri  organizaciji   dobrodelne  prireditve  združujemo:
OBČINA  JESENICE,  ZAVOD  ZA  ŠPORT  JESENICE,  ŠPORTNA  ZVEZA JESENICE, DRUŠTVO  ZA RAZVOJ  TURIZMA  JESENICE, ZVEZA DRUŠTEV  PRIJATELJEV  MLADINE  JESENICE  IN CENJENI  GOSTJE  ŠD  OLIMPIKI -VELIKANI  SLO  ŠPORTA  TER  JESENIŠKI  ŠPORTNIKI  IN  ZNANI  JESENIČANI !

Občina Jesenice obvešča zainteresirano javnost in medije, da bo v torek, 21. junija 2016, ob 12,00 uri v prostorih Občine Jesenice potekal slavnostni podpis pogodbe z izbranim izvajalcem investicije v povezovalno cesto: Obvoznica Lipce – Črna vas. Pogodbo bosta podpisala župan Občine Jesenice, g. Tomaž Tom Mencinger, in direktor Gorenjske gradbene družbe iz Kranja, g. Branko Žiberna. Skupna vrednost investicije znaša skoraj 500.000,00 EUR. Iz državnega proračuna je Občina Jesenice v ta namen prejela dobrih 100.000,00 EUR sredstev, vsa ostala sredstva v višini skoraj 400.000,00 EUR pa so zagotovljena v proračunu Občine Jesenice za leto 2016, del sredstev pa bo zapadel v plačilo v letu 2017 (po pridobitvi uporabnega dovoljenja).

Investicija predstavlja pomemben del izgradnje mreže prometnih povezav v občini Jesenice. Obvoznica Lipce bo del cestne povezave od križišča z regionalno cesto Jesenice – Kočna – Gorje do območja Poslovne cone v Črni vasi. Z izvedbo nove obvoznice bo predvsem razbremenjen promet skozi središče Blejske Dobrave in naselje Lipce, ter omogočena dobra prometna povezava za vse sedanje in bodoče podjetnike v Črni vasi. S tem Občina Jesenice pomembno prispeva k izgradnji infrastrukture za potrebe jeseniškega gospodarstva.

Gradnjo bo skladno z izborom na javnem razpisu izvajala Gorenjska gradbena družba d.d. iz Kranja. Podpis pogodbe izvajalca obvezuje k takojšnjemu pričetku del. Uvedba v posel bo takoj po podpisu pogodbe, največji del investicije bo izveden že v letošnjem letu, dokončno pa bo zaključena v letu 2017.

Ljubljana, 13. junij 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK), organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila »Javni razpis za financiranje dejavnosti informiranja in svetovanja ter za ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja od 2016–2022«. Skupna višina sredstev, namenjenih za ta javni razpis znaša 9,5 milijona evrov, od tega Evropski socialni sklad prispeva 7,6 milijona evrov. SVRK je prav tako potrdila javni razpis za izbor izvajalcev programa »Usposabljanje mentorjev za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe v letih 2016–2021«. Skupna višina sredstev za izvedbo tega javnega razpisa znaša nekaj manj kot 1,1 milijona evrov, od tega Evropski socialni sklad prispeva 872.000 evrov. Razpisa se bosta izvajala v obeh kohezijskih regijah in bosta objavljena v kratkem.

Novo mesto, 9. junij 2016 – Novomeška Adria Mobil, največji slovenski proizvajalec avtodomov in počitniških prikolic, je gostila redno letno srečanje občin-partneric v projektu Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji.

Letošnje srečanje, na katerem se je zbralo več kot 60 udeležencev, je minilo v znamenju predstavitve podpornih partnerjev projekta. Poleg občin so se v uresničevanje vizije, da bi Slovenijo narisali na zemljevid popotnikom z avtodomi prijaznih destinacij, aktivno vključili še Avto moto zveza Slovenije, Caravaning Club Slovenije in novomeška Adria Mobil.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je danes, 3. 6. 2016, objavilo okvirni terminski načrt objave javnih razpisov za ukrepe PRP 2014–2020 do konca leta 2016.

Terminski načrt opredeljuje javne razpise, ki bodo predvidoma objavljeni v drugi polovici leta 2016. Predvideni termini objav javnih razpisov za ukrepe/podukrepe PRP 2014-2020 so zgolj informativne narave in se lahko spreminjajo.

Za vsebino PRePleta - Obvestil Mreže za podeželje je odgovorna podporna enota Mreže za podeželje v okviru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Za izvajanje Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020 je odgovorno Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Spletna stran Evropske komisije: Politika razvoja podeželja 2014-2020

Enajsta redna seja Sveta krajevne skupnosti Blejska Dobrava je bila v četrtek, 9. junija 2016 ob 19.00, v pisarni krajevne skupnosti na Blejski Dobravi.

Uporabne povezave