Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Jesenice, 27. 1. 2017 – Na januarski seji Občinskega sveta občine Jesenice so svetnice in svetniki obravnavali 23 točk dnevnega reda. Osrednje točke dnevnega reda so bile spremembe odlokov s področja športa, gospodarstva ter s področja turističnih in tradicionalnih prireditev. Občinski svet je obravnaval tudi predlog sprememb Odloka o ustanovitvi JEKO-IN, javnega komunalnega podjetja, d.o.o., Jesenice in Elaborat o oblikovanju cene izvajanja storitev gospodarske javne službe za obdelavo določenih vrst komunalnih odpadkov v Centru za ravnanje z odpadki Mala Mežakla na Jesenicah. Svetniki so na seji potrdili mandat novi članici Občinskega sveta, imenovali novega člana Odbora za proračun in finance ter potrdili prejemnike letošnjih priznanj Občine Jesenice.

Od petka, 13.1.2017, sta odprta dva razpisa:

JAVNI RAZPIS v okviru izbora operacij "Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD:

a) DOPOLNILNA IZOBRAŽEVANJA za delo/zaposlovanje v kulturi 2017"

Predmet razpisa je vključitev brezposelnih mladih oseb do vključno 29. leta v različna dopolnilna izobraževanja na področju kulturnih dejavnosti z namenom izboljšanja dostopa do čim prejšnje in kakovostnejše zaposlitve na področju kulture.

http://www.jskd.si/financiranje/ess/2017/razpis_subvencije_2017.htm

 

JAVNI RAZPIS v okviru izbora operacij "Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD:

b) SUBVENCIJE ZA DELODAJALCE"

Predmet razpisa je izbor ponudb delodajalcev za izvedbo projekta v okviru programa vključevanja brezposelnih mladih oseb do vključno 29. leta v subvencionirano zaposlitev za delo na področju kulturnih dejavnosti za obdobje najmanj 9 mesecev.

http://www.jskd.si/financiranje/ess/2017/razpis_subvencije_2017.htm

 

 
 

Ministrstvo za okolje in prostor seznama dimnikarskih družb in dimnikarjev objavlja v skladu z Zakonom o dimnikarskih storitvah (Uradni list RS, it. 68/16, v nadaljevanju: ZDimS). Gre za prvi seznam, ki je pripravljen na podlagi seznamov izdanih ter dokončnih dovoljenj in licenc, ki so ga ministrstvu sporočile upravne enote, ki licence in dovoljenja podeljujejo. Seznam bo sproti, praviloma vsaj tedensko, ažuriran.

Krajevna skupnost Plavž deluje v taki obliki  od 10.10.2014, ko so se na osnovi referenduma, združile tri krajevne skupnosti v eno.

Področje krajevne skupnosti predstavlja v dveh tretjinah bivalno okolje, le eno tretjino zavzemajo predvsem ustanove (ZD, bolnica, sodišče ), trgovine in manjša podjetja.

DEMOGRAFSKI PODATKI

Krajevna skupnost Plavž je največja krajevna skupnost v občini Jesenice in šteje 7.105 krajank in krajanov ali 32,5% vseh prebivalcev (21.839) občine. V primerjavi z letom 2014 je v KS  manj 247 prebivalcev večinoma na račun zmanjševanja števila prebivalcev v delovno aktivni dobi. Je tudi najbolj gosto naseljen del občine, saj je gostota prebivalstva v KS Plavž 2.745 oseb/km2, medtem ko znaša gostota prebivalcev za celo občino 288 oseb/km2. Glede na geografsko lego ni možno na področju KS Plavž določiti nek prostor, ki bi služil kot center KS.

Iz strukture prebivalcev po starosti v Občini Jesenice lahko sklepamo, da je v KS kar 47% krajanov (starejši, mlajši), delovno neaktivnih, oziroma 2% več kot v primerjalnem obdobju leta 2014.

 

Več informacij v priloženem poročilu.

Štirinajsta redna seja Sveta krajevne skupnosti Blejska Dobrava je bila 15. decembra 2016, ob 14.00, v posebni sobi gostilne Pr Jurč, na Blejski Dobravi.

Uporabne povezave