Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

V okviru nacionalne preventivne akcije Začetek šolskega leta, ki jo na nacionalni ravni koordinirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Javna agencija RS za varnost prometa, so različni državni organi in institucije, tudi v sodelovanju z nevladnimi organizacijami, pripravili aktivnosti za zagotavljanje prometne varnosti otrok ob začetku šolskega leta ter na šolskih poteh.

Izvajalce nastanitvene dejavnosti obveščamo, da bo AJPES s 1. 12. 2017 vzpostavil Register nastanitvenih obratov (RNO) in spletno aplikacijo oziroma spletni servis za poročanje podatkov o gostih in prenočitvah (eTurizem).

Kljub številnim dejanjem osveščanja, opozorilom ter poostrenim inšpekcijskim nadzorom predstavnikov Medobčinskega inšpektorata in redarstva žal še vedno ugotavljamo, da se na Jesenicah prepogosto pojavljajo nove lokacije z nepravilno odvrženimi odpadki. Zadnji tak primer je iz Trebeža, kjer je nekdo odvrgel kup bioloških odpadkov, ki sicer sodijo v rjavi zabojnik.

Javno komunalno podjetje JEKO d.o.o. ter Občina Jesenice redno osveščata javnost o pravilnem odlaganju odpadkov in o pomenu skrbi za čisto in urejeno okolje, občinsko redarstvo pa nadzore vključuje v redno delo. Vseeno pa je potrebno poudariti, da je odgovornost za pravilno ravnanje še vedno predvsem na strani občanov – predvsem tistih, ki s takšnim ravnanjem onesnažujejo okolico in kazijo njen izgled, prav tako pa tudi tistih, ki ob takšnih dejanjih pogledajo proč. Zato na prve ponovno apeliramo, naj odpadkov ne odlagajo v naravo oziroma tja, kamor to ni predvideno, s pravilnim ravnanjem pa naj postavijo zgled tudi za mlajše generacije. Občani, ki takšno ravnanje vseeno opazijo, naj to prijavijo Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu, ki bo na podlagi hitre prijave ustrezno ukrepal, hkrati pa naj, v kolikor so neposredne priče takšnega dejanja, k pravilnemu ravnanju pozovejo tudi samega kršitelja.

Jesenice, 25. 8. 2017 – Kot predpriprava na gradnjo kanalizacije na območju Murove se je začela gradnja dveh opornih zidov. Dela bodo končana predvidoma do 15. septembra. Sledila bo gradnja tretjega opornega zidu, nato pa jeseni še gradnja same kanalizacije.

Jesenice - Julija so se pričela izvajati ureditvena dela v novih oz. dodatnih prostorih Ljudske univerze Jesenice. Obstoječi prostori namreč ne zadoščajo za izvedbo vseh njihovih dejavnosti, prav tako želijo v sklopu projekta »Večgeneracijski Center Gorenjske« Jeseničanom zagotoviti prostor za neformalno druženje in skupnostno učenje v obliki tako imenovane »javne dnevne sobe«. Dela bodo dokončana predvidoma v septembru.

Nekaj najbolj naravnega je dihanje, ki se nam zdi samoumevno in se ga skorajda ne zavedamo. Malo da ne, ko smo primorani dihati iztrošen, onesnažen ali zadimljen zrak. Pogosto ne opazimo pomena čistega, svežega in zdravega zraka za dihanje. Vsakomur pa je ugodno oditi ven na sveži zrak. Nenazadnje na izlete v naravo, v gozd ali hribe.

Občane in občanke obveščamo, da je otroško igrišče na Stari Savi, ki je bilo nekaj časa zaprto zaradi pojava podgan, zopet odprto.

Uporabnikom želimo veliko prijetnih trenutkov pri igranju! 

 

Jesenice, 16. avgust – Jutri se začenja nadaljevanje energetske sanacije Osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice, v sklopu katere bo v celoti zamenjana streha šole. Investicija je vredna 600.000 €, sredstva pa bo v celoti zagotovila Občina Jesenice iz svojega proračuna.

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad obvešča vse lokalne skupnosti in javne nepremičninske sklade, na območju katerih oddaja stanovanja v tržni najem, ter vsa združenja lokalnih skupnosti, da je z dnem 4.8.2017 na svoji spletni strani objavil prenovljen Javni razpis za oddajo stanovanj v najem.

V  zvezi s problematiko pobočnih masnih premikov v zaledju Koroške Bele in sprejetimi sklepi s sestanka s predstavniki Civilne iniciative, ki je 21. 6. 2017 potekal v prostorih Občine Jesenice, je bil 27. 7. 2017  opravljen ogled potoka Bela skozi naselje Koroška Bela, in sicer od gasilskega doma na Koroški Beli do sotočja Čikle in Urbasa. Ogleda so se udeležili predstavnik koncesionarja za vzdrževanje vodotokov podjetje VGP d.d. Kranj, predstavnik Civilne iniciative Plazovi nad Koroško Belo in predstavniki Občine Jesenice. Na ogledu je bilo ugotovljeno, da  je v strugi potoka Bela razmeroma malo plavin, ki bi jih bilo potrebno odstraniti, je pa potrebno odstraniti obrežno vegetacijo, predvsem drevje, ki raste v sami strugi potoka ter nedovoljene posege (črne gradnje), ki potencialno onemogočajo pretočnost potoka Bela in s tem ogrožajo varnost ljudi in njihovega premoženja. Zadrževalne in ustalitvene pregrade so v dobrem stanju, več podslapij pa je poškodovanih in jih bi bilo potrebno popraviti.

Predstavniki podjetja VGP d.d. Kranj bodo še v letošnjem letu pripravili program sanacije struge Bele skozi naselje Bela, ki bo podlaga za posege v strugo v prihodnjih letih. V omenjenem podjetju bodo, prav tako letos, izdelali idejno zasnovo za dodatno zadrževalno pregrado nad Koroško Belo, ki bo zadrževala material, ki se sproža na pobočnih premikih v zaledju Koroške Bele in ga potok Bela v obliki plavin transportira po strugi. Ko bosta program in idejna zasnova izdelana, bo Občina Jesenice organizirala predstavitev projektov krajanom Koroške Bele, kjer bodo krajani seznanjeni s predvidenimi ukrepi ter ukrepi, ki jih lahko izvedejo sami in s katerimi lahko zmanjšajo ogroženost pred negativnimi vplivi delovanja vod.

Občina Jesenice in VGP d.d. Kranj bosta tudi v prihodnje spremljala razmere v potoku Bela in v zaledju Koroške Bele ter o tem obveščala tako pristojne državne službe kot krajane Koroške Bele.

17. seje Sveta krajevne skupnosti Blejska Dobrava, ki je bila v četrtek, 15. junija 2017, ob 20.00, v pisarni krajevne skupnosti na Blejski Dobravi.

Po pregledu zapisnika 16. seje Sveta KS so bili sklepi seje soglasno potrjeni.

Svet KS Blejska Dobrava je obravnaval in se je seznanil z opravljenimi aktivnostmi med sejama. Usmerjevalne table za Kočno in Vintgar so na Blejski Dobravi že postavljene. Defibrilator je na Kočni že nameščen, v soboto, 17. 6. 2017 ob 14. uri pa bo organizirano usposabljanje za uporabo naprave.

Komisija za izvedbo akcije za izbor najlepše cvetlične zasaditve v občini Jesenice za leto 2017 je sprejela sklep, da se rok za zbiranje prijav podaljša do 21.8.2017. 

Razlog za podaljšanje roka je predvideni zakasneli razcvet cvetličnih zasaditev na nekaterih območjih občine.

Občani svoje predloge sporočite krajevni skupnosti, v kateri živite, ali na elektronski  naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Predlogu lahko priložite tudi fotografijo vaše cvetlične zasaditve.

Uporabne povezave