Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Iz Zdravstvenega doma Jesenice obveščajo, da bo od ponedeljka, 1. 4. 2019, otroški in šolski dispanzer zaradi prenove začasno preseljen na novo lokacijo, in sicer na Upravo Zdravstvenega doma Jesenice (glavni vhod ZD - levo, poleg fizioterapije). Na tej lokaciji bo predvidoma do jeseni (september, oktober). S prenovo bodo pridobili štiri ordinacije s sestrskimi prostori, ločene čakalnice, dve prevezovalnici, prostor za izolacijo otrok z nalezljivimi boleznimi in urejen prehod za paciente iz dispanzerja v zdravstveni dom. Uprava se bo v času prenove preselila v prostore sejne sobe, v pritličju ZD Jesenice.

Zaradi selitve bo danes, 29. 3. 2019, dispanzer odprt samo do 14. ure, v popoldanskem času pa naj se pacienti v nujnih primerih obrnejo na ambulanto nujne medicinske pomoči Urgentnega centra SB Jesenice.

Zaradi narave dela ter majhnih prostorov in čakalnice kolektiv otroškega in šolskega dispanzerja prosi za razumevanje in strpnost.

Jesenice, 29. marec – Na včerajšnji seji Občinskega sveta občine Jesenice so svetniki in svetnice obravnavali 10 točk dnevnega reda. Med predvidenimi točkami je bil sicer tudi predlog rebalansa proračuna občine Jesenice za leto 2019, a ga je župan Blaž Račič umaknil s predvidenega dnevnega reda, saj ga predhodno niso obravnavala delovna telesa občinskega sveta.

V tem tednu so se ponovno začela dela na regionalni cesti R2, na območju slaščičarne Metuljček in na mostu čez Jesenico. Signalizacija bo v času izvajanja del prilagojena sami izvedbi, pri tem pa javnost prosimo za upoštevanje le-te in za samo razumevanje.

Svet KS Plavž se je dne 7.3.2019 sestal na svoji 2. redni seji.

Sprejeli so plan dela Sveta KS Plavž ter imenovali komisijo za ocvetličenje in komisijo za priznanja.

Dogovorili so se tudi za plan ogledov KS. Ugotovitve ogledov bodo sestavni del plana komunalnih del za mandatno obdobje 2018-2022 ter določitve prioritet posameznih del.

Člani sveta so bili tudi seznanjeni z aktivnostmi, ki potekajo v zvezi izgradnjo igrišča »BIBA«.

Na svetu so bile posredovane tudi pobude, predlogi in vprašanja (problematika mirujočega prometa, smetišča na Mali Mežakli, neurejene privatne površine – »bivša klavnica«ipd), katere se posredujejo ustreznim službam.

Vlada RS je na današnji 22. redni seji sprejela Odlok o razglasitvi Fužinarskega naselja Stara Sava na Jesenicah za kulturni spomenik državnega pomena.

Iz Splošne bolnišnice Jesenice obveščajo, da bodo v soboto, 9. 3. 2019, zaradi menjave stropa in čiščenja začasno zaprli porodni blok. 

Urgentne porode bodo izvajali v nadomestnih prostorih, porodnice pa prosijo, da se ta dan, če je le mogoče, na porod odpravijo v kranjsko porodnišnico.

Obveščamo, da se jutri, 6. 3. 2019, začenja gradnja otroškega igrišča pri Mladinskem centru Jesenice na Ulici Viktorja Kejžarja 22. Vse uporabnike parkirišča pri Mladinskem centru Jesenice zato vljudno prosimo, da od jutri od 7. ure svojih vozil naprej ne parkirajo na tamkajšnjem parkirišču, okoliškim prebivalcem pa se že vnaprej zahvaljujemo za razumevanje.

Stanovalce in lastnike stavb ob regionalni cesti R2 ter vso zainteresirano javnost obveščamo, da je bila po naročilu Direkcije RS za infrastrukturo izdelana Študija obremenitve s hrupom s predlogom protihrupnih ukrepov za cesto R2 Hrušica–Javornik. S Študijo je predlagana izvedba ukrepov zaščite pred hrupom, in sicer pasivna protihrupna zaščita bivalnih prostorov preobremenjenih stavb in izgradnja protihrupnih ograj ob Splošni bolnišnici Jesenice.

Z namenom podrobnejše seznanitve z obsegom predvidenih ukrepov protihrupne zaščite na obravnavanem območju povzetek Študije in predvidene aktivnosti zaščite pred hrupom objavljamo v priponki. Za vse zainteresirane je celotna Študija na vpogled po predhodni najavi dosegljiva na Oddelku za okolje in prostor Občine Jesenice.

Uporabne povezave