Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Obveščamo vse obiskovalce, kupce in prodajalce, da  Tržnica Jesenice obratuje vsako soboto  od 7. do 13. ure.

Informacije: tel. 04 5869 289, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Svet ustanoviteljev JEKO d.o.o. Jesenice je potrdil direktorja javnega komunalnega podjetja JEKO d.o.o. Jesenice za prihodnja štiri leta. Podjetje bo še naprej vodil Uroš Bučar, dosedanji direktor podjetja.
Na objavljeni javni razpis za prosto delovno mesto direktorja so se v roku sicer prijavili trije kandidati, razpisna komisija pa je pripravila predlog najustreznejšega kandidata in ga posredovala v potrditev Svetu ustanoviteljev JEKO d.o.o. Jesenice, ki ga kot predstavnika lastnic podjetja sestavljata župana občin Jesenice in Žirovnica, Blaž Račič in Leopold Pogačar. Svet ustanoviteljev je predlaganega kandidata potrdil in tako bo vodenje podjetja še nadaljnja štiri leta opravljal dosedanji direktor Uroš Bučar. Nov mandat uradno začenja 1. maja 2019.

Jesenice, 26. april – Včeraj je v sejni sobi Občine Jesenice potekala 4. redna seja Občinskega sveta občine Jesenice, na kateri so svetniki in svetnice obravnavali 22 točk in podtočk. Med drugim na njej potrdili rebalans proračuna občine Jesenice za leto 2019 ter razpravljali o predstavljeni informaciji o delovanju Centra za ravnanje z odpadki Mala Mežakla in o postopkih za zagotovitev predpisanih ravnanj z mešanimi komunalnimi odpadki. Predstavljeni so bili tudi poročilo Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica za leto 2018, poročilo o delu Policijske postaje Jesenice za leto 2018 ter ocena izvajanja občinskega programa varnosti za leto 2018.

Občina Jesenice je včeraj uradno prejela odločitev Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, o finančni podpori za projekt »Poslovna cona Jesenice, širitev: rekonstrukcija prometne infrastrukture«. Za projekt bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 244.338,99 €, pričakujemo pa še potrditev finančnih sredstev s strani Republike Slovenije v višini 104.716,72 €. Celoten projekt je sicer ocenjen v višini dobrih 861.000 €.

Danes se je začela sanacija krožišča pri Upravni enoti Jesenice. V sklopu investicije, katere naročnik je država, bo izvajalec zgornje bituminizirane plasti zamenjal z ustreznimi in obnovil tlak iz betonskih kock na notranjem delu krožišča skupaj z betonsko podlago. Promet zaenkrat poteka nemoteno, vseeno pa voznike na tem območju prosimo za previdnost in prilagojeno vožnjo. Ob koncu del je za en dan predvidena popolna zapora krožišča, o točnem datumu le-te in o urejenem obvozu pa bomo na podlagi obvestila izvajalca predhodno obvestili tudi javnost.

Uporabne povezave