Župan občine Jesenice

Jul  2016 22

Županov kotiček 2016/26

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

Kljub poletnemu času dela v občini Jesenice ne počivajo. Tako se nadaljuje sanacija zemeljskega plazu na cesti v Planini pod Golico pod Savskimi jamami, ki je izjemno zahtevna, saj je skoraj vse območje prepredeno s piloti za stabilizacijo terena. Dela, ki bodo preprečila plazenje terena v prihodnosti, bodo predvidoma zaključena konec septembra ali v začetku oktobra.

Dela na obvoznici Lipce se bodo pričela v začetku avgusta, ureja pa se tudi dostopna cesta na odlagališče na Mali Mežakli, ki je tretjinsko že urejena. Začela so se tudi dela na kanalizaciji pri Zdravstvenem domu Jesenice. Dela bodo predvidoma končana do 20. avgusta, investicija pa je posebej pomembna za vse, ki delujejo na tem območju.

Zelo uspešna je bila pobuda za zagotovitev avtomatskih defibrilatorjev na Jesenicah. Ob tej priložnosti se zato zahvaljujem vsem donatorjem, ki so po svojih močeh prispevali za nakup teh naprav, ki bodo reševale življenja. Civilna zaščita bo pripravila shemo namestitve, naprave pa bodo nameščene glede na težjo dostopnost oz. odmaknjenost območja. Vključilo se je tudi podjetje Acroni, ki ima po naših informacijah v sklopu svojega območja tri defibrilatorje.

27. julija se bo na Belem polju na Hrušici odvijala tudi slovesnost ob obletnici tragičnih dogodkov leta 1942, ko so nemški okupatorji na tem mestu ustrelili 45 talcev in se tako maščevali za partizansko akcijo v kateri je bil uničen gestapovski avtomobil. Hrušica je bila v zgodovini večkrat izpostavljena prelomnim dogodkom, za katere pa so prebivalci plačali tudi visok davek, zato se bomo s slovesnostjo tudi spomnili na žrtve teh težkih časov ki so zaznamovali tudi številna življenja Jeseničanov in Hrušičanov.

Prebrano 1046 krat Zadnja sprememba Petek, 22. Julij 2016, 13:11