Župan občine Jesenice

Apr  2018 12

Županov kotiček 2018/9

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice

V tem tednu je Splošna bolnišnica Jesenice v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice s slovesnostjo obeležila svojo 70. obletnico. Udeležila sta se jo tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Splošna bolnišnica Jesenice je izjemno pomembna inštitucija tako za njene uporabnike kot tudi za samo lokalno skupnost – nenazadnje gre za drugega največjega zaposlovalca na Jesenicah. Ob njihovi pomembni obletnici delovanja jim tako iskreno čestitam.

V soboto, 21. aprila, bo na Jesenicah organizirana čistilna akcija. Čistilno akcijo koordinirajo krajevne skupnosti v sodelovanju z Občino Jesenice in podjetjem JEKO d.o.o. Začne se ob 9. uri, točna zbirna mesta in vse ostale potrebne informacije pa bodo v kratkem objavljene tudi na spletni strani občine Jesenice. Za vrečke in rokavice bo poskrbljeno.

Pospešeno se nadaljuje obnova kanalizacije na Murovi. Trenutno potekajo dela na odseku od Zdravstvenega doma Jesenice proti cerkvi in po Kosovi ulici v smeri od Kosove graščine navzgor do priključka na Murovo. Prav tako se nadaljujeta tudi dolgo pričakovana druga faza obnove kanalizacije v Trebežu in obnova R2. Pri slednji je že položen vodovod, nadaljuje se tudi izgradnja vročevodnega omrežja, sledila pa bo še obnova cestišča. Pri vseh treh investicijah okoliške prebivalce ponovno prosimo za strpnost in razumevanje.

Na avtocesti med priključkoma Lipce in Hrušica so začeli s sanacijo viaduktov Podmežakla 1 in Podmežakla 2. V ta namen bo predvidoma do začetka junija zaprto smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani, promet pa bo urejen le po drugi polovici avtoceste. Sanacija viaduktov Podmežakla 1 in Podmežakla 2 predstavlja nadaljevanje obnove odseka, kjer sta izvajalca del Gorenjska gradbena družba d.d. in Strabag d.o.o. v lanskem letu že izvedla obnovo 4,1 kilometra smernega vozišča proti Ljubljani ter sanacijo ukrepov za zavarovanje odseka pred padajočim kamenjem in snežnimi plazovi s pobočja Mežakle. Skupna pogodbena vrednost za vsa dela znaša 4.019.032,36 evra brez DDV oz. 4.903.219,48 evra z DDV.

Konec aprila oziroma v začetku maja nas čakata še dva praznika, ki ju bomo tudi letos primerno obeležili. Najprej bomo v petek, 27. aprila, ob 19.30, v gledališču Toneta Čufarja obeležili dan upora proti okupatorju. Na slovesnosti bo letos nastopalo lutkovno gledališče EU Ljubljana – Zalog z zanimivo multimedijsko lutkovno predstavo »Miting«. 1. maja pa nas kot običajno čaka prvomajsko srečanje na Pristavi, ki se bo začelo ob 11. uri. Letošnji slavnostni govornik bo Vili Novak, podpredsednik sindikata SKEI Slovenije, kot vsako leto pa bo tudi letos organiziran brezplačen avtobusni prevoz.

Prebrano 399 krat Zadnja sprememba Četrtek, 12. April 2018, 14:56