Skok na osrednjo vsebino

Javne objave

jun  2012 13

Literarni natečaj za najboljšo pesem v okviru Literarnega večera: Poezija kot naše duše hrana

ŠD Zvezde in mlada neformalna skupina umetniških ustvarjalcev pod imenom Neoparnasovci v okviru prireditve: 'Literarni večer: Poezija kot naše duše hrana'- organizirata literarni nagradni natečaj za najboljšo pesem.

Kandidati lahko pošljejo največ 3 pesmi. Žirija bo upoštevala pesmi, ki bodo napisane v slovenskem jeziku. Za pesmi ni določenega motivnotematskega okvira, torej so snovno svobodne.

Pesmi morajo biti označene s šifro. S šifro označene pesmi morajo kandidati priporočeno poslati na naslov Mladinski center Jesenice - Kejžarjeva 22, 4270 Jesenice, s pripisom »Za literarni natečaj«.

Pesmim mora biti dodana zaprta kuverta, v kateri so napisani: šifra, naslov, ime in priimek avtorja, starost ter kontakti (elektronska pošta, mobitel ali stacionarni telefon).

Pošiljke morajo biti poslane najkasneje do 31. 8. 2012. Pesmi, ki bodo prispele po določenem datumu, ne bodo uvrščene v tekmovanje.

Komisija bo izbrala petnajst najboljših pesmi, ki jih bodo njihovi avtorji nato prebrali 21.9.2012 na Literarnem večeru: Poezija kot naše duše hrana, ko se bodo predstavili širšemu občinstvu.

Najboljših pet bo dobilo knjižno nagrado, prvi trije pa poleg tega še diplomo. Literarni večer bo potekal na Slovenskem Javorniku v tamkajšnji dvorani KUD-a Svoboda.

Pogoji za sodelovanje:

Na literarnem natečaju lahko sodelujejo fizične osebe v starosti od 14 do 31 let, ki prihajajo iz gorenjske regije. Na literarnem natečaju ne smejo sodelovati osebe, ki so zaposlene pri organizatorjih literarnega natečaja, člani strokovne komisije ter ožji družinski člani navedenih oseb.

Osebe, ki so mlajše od 15 let, morajo za sodelovanje v natečaju priložiti v kuverto poleg pesmi ter osebnih podatkov tudi lastnoročno podpisano pisno soglasje staršev ali zakonitih zastopnikov.

  • E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100003943464596
  • Twitter: @neoparnasovci

Projekt je financiran preko 'Javnega razpisa za sofinanciranje mladinskih programov / projektov v letu 2012' razpisovalca Zavoda za šport Jesenice, Mladinskega centra Jesenice, sredstva je zagotovila Občina Jesenice.

Prebrano 4894 krat Nazadnje urejano na četrtek, 08 november 2012 14:53

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave