Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2016 08

Jesenicam podeljen certifikat Mladim prijazna občina za obdobje 2016-2020

Dne 6. 12. 2016 je v Mestnem muzeju Ljubljana potekala 5. slavnostna podelitev certifikata Mladim prijazna občina 2016-2020, ki ga je prejela tudi Občina Jesenice. Certifikat, ki ga podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, je prevzela podžupanja Vera Pintar.

Omenjeni certifikat je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik. Tovrstni ukrepi so usmerjeni v integracijo vedno novih generacij mladih (to je oseb, starih od 15 do vključno 29 let) v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih. Certifikat s štiriletno veljavnostjo se letno podeljuje lokalnim skupnostim, ki jih strokovna komisija prepozna kot mladim prijazne, ker uspešno izvajajo po vsaj en ukrep iz vseh prioritetnih področjih mladinskih politik. S pridobitvijo certifikata se občina, ki se je pri svojem delu na področju mladih sicer že izkazala za uspešno, zaveže, da bo področje mladih še naprej uspešno sistemsko urejala in nivo učinkovitosti v štiriletnem obdobju ohranila oz. dvignila.

Poleg Občine Jesenice so certifikat za obdobje 2016-2020 prejele tudi tudi Občina Radovljica, Mestna občina Koper ter Mestna občina Novo mesto in se tako pridružile občinam, ki so certifikat podaljšale, to so Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Maribor, Mestna občina Ptuj, Mestna občina Velenje, Občina Krško in Občina Radlje ob Dravi.

 

 

 

Spletna stran: Mladim prijazna občina

Prebrano 5675 krat Nazadnje urejano na petek, 08 oktober 2021 13:14

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave