Skok na osrednjo vsebino

LAS Gorenjska košarica projekti

Feb 2020 27

Javno povabilo ekoloških kmetov v projekt Semenjalnica

Spoštovani ekološki kmetje,

Dokazano je, da se biotska pestrost kulturnih rastlin ohranja na ekoloških družinskih kmetijah in ne v laboratorijih multinacionalk in da je prenos znanja iz teorije v prakso prvenstvenega pomena. Zato z veseljem sporočamo, da uspešno izvajamo projekt CLLD, SEMENJALNICA (Vzpostavitev pridelave ekoloških semen in ohranitev biodiverzitete).

K projektu so pristopili RAGOR, kot vodilni partner, Inštitut Ekosemena in občine Zgornje Gorenjske.

CLLD projekt Semenjalnica, ki poteka v okviru LAS Gorenjska košarica, delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Baza ekološko certificiranih semen je v svetovnem merilu še premajhna, zato želimo v prvem koraku doseči obseg pridelave ekoloških semen do te mere, da bi zadostili lokalnim ekološkim pridelovalcem. Zavedamo se, da kmetje pri pridelavi ekoloških semen in žlahtnjenju rastlin igrate najpomembnejšo vlogo, zato vas vljudno vabimo k sodelovanju v projektu in s tem na operativni sestanek v:

ČEBELARSKI CENTER LESCE, Rožna dolina 50a

PONEDELJEK 9. MAREC 2020 OB 10.30 URI

Veselimo se srečanja z vami,

Sodelavci projekta 'Semenjalnica'

Več informacij: Nina Kobal (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

RAZVOJNA AGENCIJA ZGORNJE GORENJSKE
Spodnji Plavž 24e
4270 Jesenice
++386 (0)4 581 34 16

Read 1675 times

Vabljeni k ogledu in prebiranju aktualnih novic 
LAS Gorenjska košarica!