Skok na osrednjo vsebino
Print this page
Apr 2022 08

Jeseniške novice, 8. april 2022-6

Jeseniške novice, 8. april 2022-6 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Minister za zdravje obiskal bolnišnico

Minister za zdravje Janez Poklukar je obiskal Splošno bolnišnico Jesenice. Kot je dejal, odločitve o lokaciji regijske bolnišnice še niso sprejeli.

Parkiranje znova plačljivo

S prvim aprilom se je na pokopališču na Blejski Dobravi začela druga sezona režima parkiranja, ki predvideva plačilo parkirnine za vozila, ki so na parkirišču parkirana več kot eno uro in pol.

Žlahtna priznanja za tekmovalne dosežke

Zlate plakete Športne zveze Jesenice so prejeli: hokejist Gašper Glavič, hokejisti HDD Sij Jesenice, Jana Dremelj in Ruby Čop za dosežke v veslanju, atlet Jani Mulej, Pavla Sedej za več kot petdesetletno delo v Strelskem društvu Triglav Javornik - Koroška Bela, trener Jerneja Slivnika Roman Podlipnik ter Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora za uspešno dolgoletno sodelovanje s Športno zvezo Jesenice.

Dan zdravja z nasveti, meritvami ...

V torek, 19. aprila, bo v Kolpernu potekal Dan zdravja.

Pojasnila glede zahtev zbora občanov

Občinska uprava je pripravila pojasnila o možnosti upoštevanja izglasovanih zahtev zbora občanov glede problematike podražitve ogrevanja.

SIJ Elektrode poslali v likvidacijo

Skupina SIJ je jeseniško družbo SIJ Elektrode poslala v prostovoljno likvidacijo. Za zaposlene je bila novica, da je s podjetjem konec, popoln šok.

Glasbena šola ima svojo knjižnico

V glasbeni šoli deluje knjižnica, v kateri poleg notnega gradiva hranijo tudi več dragocenosti – daril priznanih glasbenikov, ki imajo korenine na Jesenicah.

Vodeni izleti po jeseniških hribih

Za letošnje leto so zasnovali nov projekt, ki so ga poimenovali Po jeseniških hribih. Od aprila do oktobra bodo pripravili več brezplačnih vodenih izletov.

Read 805 times Last modified on Thursday, 07 April 2022 16:02