Skok na osrednjo vsebino
Print this page
Apr 2022 29

Jeseniške novice, 29. april 2022-7

Jeseniške novice, 29. april 2022-7 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Prenova železnice tudi uradno končana

Sredi aprila se je s priložnostno slovesnostjo ob obisku ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca tudi uradno zaključil projekt nadgradnje železniške proge med Kranjem in Jesenicami.

Med narcise z busom

Tudi letos bo v maju, v času cvetenja narcis, v Planino pod Golico in Javorniški Rovt vozil brezplačni avtobus, ki bo potnike pobiral pri Občini Jesenice in nato na vsaki vmesni postaji proti vrhu.

Medalja za hrabrost tudi za Tino

Med prejemniki medalj policije za hrabra in požrtvovalna dejanja je tudi Tina More s Hrušice, ki je preprečila rop prodajalne z urami.

Na Meteoriti splet znanosti in fantastike

Letošnji šesti Festival znanosti in fantastike Meteorita 2022 pod naslovom Potovanje skozi čas je spet postregel z zanimivim in raznolikim programom.

Še en športni poligon na Jesenicah

Novo jekleno pridobitev so postavili na igrišču ob Osnovni šoli Toneta Čufarja, zato so poligon prvi preizkusili prav najmlajši, njegova ambasadorka pa je Maruša Ferk Saioni.

Na upravni enoti veliko vlog

Letošnje leto je eno tistih, ko na upravne enote pride največ strank, kajti vsakih deset let poteče veliko osebnih izkaznic in potnih listov. Letos bo treba zamenjati tudi "roza" vozniška dovoljenja.

Alarmni sistem nad Koroško Belo

Občina Jesenice je začela vzpostavljati alarmni sistem na plazovih v zaledju Koroške Bele, ki bo občane opozarjal na morebitno nevarnost plazov.

Ste danes kaj naredili za svoje zdravje?

Po dveh letih je v Kolpernu ponovno potekal Dan zdravja, tokrat že petič, v organizaciji Zdravstvenovzgojnega centra Jesenice. Našteli so več kot osemsto obiskovalcev.

Read 1126 times Last modified on Friday, 29 April 2022 09:01