Skok na osrednjo vsebino
Print this page
Aug 2022 19

Jeseniške novice, 19. avgust 2022-12

Jeseniške novice, 19. avgust 2022-12 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Nova ferata Dobršnik

Jeseniška občina je dobila prvo ferato, in sicer Dobršnik nad Hrušico. Dolga je tisoč metrov in visoka 270 metrov. Je srednje zahtevna, menjavajo se težji in lažji odseki.

Ruardova graščina brez sofinanciranja

Država je zavrnila vlogo za sofinanciranje obnove Ruardove graščine v višini 1,6 milijona evrov.

Varčevanje s pitno vodo

V jeseniški občini je zaradi dolgotrajne suše v veljavi ukrep racionalne porabe in varčevanja s pitno vodo.

Turisti so predvsem pohodniki

Jesenice, mesto jekla in bogate fužinarske zgodovine, privabljajo turiste iz številnih evropskih držav.

Pot jo pelje v fizioterapijo

Zala Klarič z Jesenic je ena od letošnjih zlatih maturantk poklicne mature na Srednji šoli Jesenice.

Spoštljivo ob spominskem dnevu

Občina Jesenice prvega avgusta praznuje spominski dan. Vsako leto ga zaznamujejo s polaganjem vencev k spomeniku na Obranci in slovesnostjo v Kolpernu.

Na lestvici najboljših podjetij

Jeseniško podjetje Kovinar, v katerem izdelujejo armaturne mreže, je lani ustvarilo rekordne prihodke. Lani so izplačali trinajsto in celo štirinajsto plačo.

V novem muzeju tudi meteorit

Kljub zapletom z obnovo Bucelleni-Ruardove graščine v Gornjesavskem muzeju Jesenice snujejo vsebine za Slovenski železarski muzej in razstavo FeNOMEN.

Novosti v Zoisovem parku

Pomladi so v parku postavili štiri nove lesene klopce, dva lesena mostička za prehod čez vodo in en večji lesen podest nad srednjim jezercem.

Drugi naslovi:

Na lestvici najboljših; Obnova počivališča Lipce; Obnova počivališča Lipce; Obisk pobratene občine Valjevo; Obnova pokopališkega objekta; V novem muzeju tudi meteorit; Akvareli slepih in slabovidnih slikark; Ko ne bo več treme; Luka Potočar evropski podprvak; Zavzete priprave na novo hokejsko sezono; Novosti v Zoisovem parku; Nisi okej? Povej naprej; Praznik KS Podmežakla z nalivom; Osemdeset let od streljanja talcev; Jubilejni turnir domači ekipi balinarjev; Violina, klavir, abeceda vasi; Film Sava v Kolpernu; Poletne aktivnosti društva invalidov; Razstava steklenih mozaikov; Abstraktnost slik Tanje Eržen Rotar; Dan Jeseničanov na Golici; Počitnice na kmetiji; Upokojenci v poletnem ritmu; Zanimivo avtomobilistično tekmovanje na Hrušici ...

Read 648 times Last modified on Wednesday, 24 August 2022 10:30