Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

V občini Jesenice bo december po dveh "koronskih" letih, polnih omejitev, ponovno pester. Zavod za šport Jesenice namreč pripravlja zanimive dogodke, od športnih do glasbenih, najmlajše pa bosta obiskala tudi dva decembrska dobra moža.

 

Javnost obveščamo, da Občina Jesenice podaljšuje termin javne obravnave Lokalnega energetskega koncepta Občine Jesenice za naslednje obdobje, in sicer do vključno 14. 12. 2022.

Vso zainteresirano javnost tako še vedno vljudno vabimo, da si osnutek dokumenta ogledajo in v času javne obravnave, torej do vključno 14. 12. 2022, pisno ali na elektronski naslov pošljejo svoje pripombe in predloge na dokument, in sicer:

  • po elektronski pošti na naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (z navedbo zadeve: "LEK Občine Jesenice") ali
  • pisno na naslov Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice

Pripombe morajo biti ustrezno obrazložene.

 

Dokument v javni obravnavi najdete TUKAJ.

V Kabinetu jeseniškega župana Blaža Račiča je danes, hkrati s podpisom pogodbe za vgradnjo UV dezifektorja na zajetju Peričnik, potekal tudi uradni podpis pogodbe z izbranim izvajalcem za 1. etapo 2. faze ureditve območja KS Sava, podjetjem HIP KA d.o.o. V sklopu investicije bosta obnovljeni oziroma urejeni Delavska in Kejžarjeva ulica.

V Kabinetu jeseniškega župana Blaža Račiča je danes potekal uradni podpis pogodbe z izbranim izvajalcem za vgradnjo UV dezinfektorja na vodnem zajetju Peričnik, podjetjem HIP PLUS. Skoraj milijonska investicija se bo pričela v kratkem.

V dvorani Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah so v soboto, 19. novembra, zaprli zastor letošnjega največjega gledališkega dogodka v mestu. 35. Čufarjevi dnevi, že vrsto let širše uveljavljen festival ljubiteljskih gledališč iz Slovenije in iz zamejstva s tekmovalnim predznakom je spet navdušil zveste gledalce, ki so šest večerov spremljali predstave in ljubiteljske igralce nagrajevale z aplavzi.

V mesecu novembru sta potekali dve preventivni prometni akciji, namenjeni večji varnosti tako voznikov kot pešcev.

Na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske so v sklopu CLLD projekta Seme preteklosti je seme prihodnosti pripravili spletno anketo, katere glavni cilj je izvedeti, kakšne so prehranjevalne ter nakupovalne navade prebivalcev Zgornje Gorenjske, kaj jim pomenijo prehranska varnost in neodvisnost, ekološka pridelava hrane, lastna pridelava semen ter lokalna samooskrba. Vabijo vas, da si vzamete 3 minute, izpolnite anketo in jim tako pomagate analizirati stanje na Gorenjskem.

Dostop do ankete: https://forms.gle/t64yuihKjQg6wqtT7

Projekt delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

za oddajo v najem dela nepremičnin z ID znaki: parcela 2175 1401/1, parcela 2175 1401/8 in parcela 2175 1401/9, v skupni površini cca. 1.730 m2.

  • V nedeljo gremo na lokalne volitve
  • Ministrica na odprtju Čufarjevih dnevov
  • Najlepši balkoni in vrtovi
  • Dobra dela bogatijo srce
  • Počivališče Lipce jug bodo odprli decembra
  • Uživam v jeseni življenja ...
  • V Bogoto odhaja tudi Hrušičanka
  • Iz smučanja prestopila v atletiko

Drugi naslovi:

Obnova kulturnega doma, Manj zastojev kot prejšnja leta, Ukvarjamo se s športom in beremo, Konec tedna v Cardiffu, Dobra dela bogatijo srce, Zakaj v bolnišnici primanjkuje medicinskih sester, Jožica in Pavel Smolej: vsestransko prepletene življenjske poti, Narcisam prijazni travniki, Kvašena gnezdeca, Velik obisk ferate ...

Številka: 110-16/2022

Obveščamo, da je bil na javnem natečaju za delovno mesto višjega svetovalca na Komunalni direkciji na Občini Jesenice, ki je bil dne 26/10-2022 objavljen na spletnih straneh Občine Jesenice ter Zavoda RS za zaposlovanje, kandidat izbran.

Neizbrani kandidati, ki so se uvrstili v izbirni postopek, imajo pravico do vpogleda v gradivo izbirnega postopka.

Lokalni energetski koncept (LEK) Občine Jesenice je koncept razvoja lokalne skupnosti na področju oskrbe in rabe energije, ki vključuje ukrepe za učinkovito rabo energije ter način oskrbe z energijo iz obnovljivih virov, soproizvodnje, odvečne toplote in iz drugih virov. Dokument celovito ocenjuje možnosti in predlaga rešitve na področju energetske oskrbe lokalne skupnosti.

Jutri, 16. novembra, se na Jesenicah zaključuje letošnja sezona izposoje koles iz avtomatiziranega kolesarskega sistema Gorenjska.bike.

Na pobudo in vabilo župana Blaža Račiča je Staro Savo danes obiskal državni sekretar na ministrstvu za kulturo Matevž Čelik Vidmar.

Župana Jesenic Blaž Račič in Šentjakoba v Rožu Guntram Perdacher sta danes v kabinetu jeseniškega župana pred mediji uradno podpisala pobudo za uvedbo letnega pavšala za uporabo avtocestnega predora Karavanke za prebivalce obmejnih občin Jesenice in Šentjakob v Rožu.

Page 1 of 2

Uporabne povezave