Skok na osrednjo vsebino

Najave

Oct 2017 25

Z različnimi aktivnostmi v boj proti odvisnosti

Lokalna akcijska skupina Občine Jesenice za preprečevanje odvisnosti, ki v občini Jesenice deluje že od leta 1998, tudi letos v novembru, mesecu boja proti odvisnosti, pripravlja številne aktivnosti. V skupino so poleg Občine Jesenice vključena različna lokalna društva, šole in druge organizacije, ki vsak s svojimi aktivnostmi, od delavnic in predavanj do informiranja in ozaveščanja, pripomorejo k boju proti odvisnosti.

Slogan letošnjega meseca boja proti odvisnosti se glasi

»Skupaj zmoremo več, mladostnik na valovih današnjega časa«,

osrednja tema pa se posveča predvsem problematiki t.i. »net generacije«. Aktivnosti v sklopu meseca boja proti odvisnosti se bodo sicer izvajale od oktobra do marca, velika večina pa jih bo izvedenih v novembru. Ena od osrednjih novembrskih prireditev je tudi predavanje Mihe Kramlija, priznanega predavatelja in vodja novogoriške Ambulante za zdravljenje nekemične zasvojenosti, z naslovom »Radosti in pasti sodobne tehnologije«. Predavanje, ki je namenjeno staršem in drugi zainteresirani javnosti, bo v torek, 14. novembra 2017 ob 18. uri v Kolpernu. Seznam in termine vseh prireditev, ki so v celoti brezplačne, objavljamo v priponki.

Koordinator programa je Nacionalni inštitut za javno zdravje v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje ter Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. 

 

Read 1869 times Last modified on Thursday, 26 October 2017 15:06

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave