Skok na osrednjo vsebino

Najave

May 2018 16

Miss narcis: ta konec tedna bo živahno tudi v Planini pod Golico

Prihajajoči konec tedna bo v Planini pod Golico pestro in veselo. Maj je namreč mesec narcis, ki so se na večini travnikov že razcvetele, na višje ležečih območjih pa pravkar odpirajo svoje cvetove, je pa tudi mesec, ko že tradicionalno poteka prireditev Miss narcis. Prireditve so se začele že minuli konec tedna, osrednja prireditev pa bo potekala to soboto, 19. maja, v prireditvenem šotoru v Planini pod Golico, z začetkom ob 14. uri. Organizator, Turistično društvo Golica, napoveduje pester in raznolik program: nastopili bodo Vox Carniola, Čarodej Toni in medved Bruno, ansambel Kerlci in Rok'n'Band, izbrali pa bodo tudi letošnjo miss narcis. Organizirani bodo tudi tradicionalni pohod do Savskih jam, tek in pohod Šest ur Španovega vrha, pri Savskih jamah pa se bodo predstavljali zgodovinski liki. Z Jesenic do Planine pod Golico bo ves dan vozil brezplačni avtobus, katerega točen vozni red objavljamo v pripetem dokumentu.

Prireditve pa ne bodo potekale le ta konec tedna, temveč vse do začetka junija. 26. maja bo potekalo odprto prvenstvo v sankanju s sanmi na kolescih, organizirana bosta tudi pohod V rožce na Golico ter Ključavnica party z živo glasbo, teden kasneje, 1. in 2. junija pa bo na maketi skakalnice pri Šimanu potekala še prireditev Planica pod Golico.

Vsak konec tedna v maju in juniju vozi tudi sedežnica na Španov vrh, ki obratuje med 9. in 16. uro, za najavljene skupine pa tudi zunaj rednega obratovalnega časa.

Read 4838 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave