Skok na osrednjo vsebino
Print this page
Apr 2015 21

Umetnostni drsalci za pokal Triglav in pokal Narcisa

Ledena ploskev v dvorani Podmežkla na Jesenicah je bila od četrtka, 16. aprila do nedelje, 19. aprila prizorišče dveh mednarodnih tekmovanj umetnostnih drsalcev. Na uradni otvoritvi sta zbrane tekmovalce, trenerje in druge spremljevalce pozdravili podžupanja občine Jesenice Vera Pintar in predsednica Zveze drsalnih športov Slovenije Darja Gabrovšek Polajnar. V programu na ledeni ploskvi so se predstavile najmlajše drsalke Drsalnega kluba Jesenice.

Na 24. Pokalu Triglav so v kadetskih in mladinskih kategorijah nastopali perspektivni mladi upi ter že uveljavljeni člani in članice iz trinajstih držav. V močni mednarodni konkurenci so se za dobre uvrstitve potegovali tekmovalci slovenskih klubov. Pri kadetinjah se je najbolje uvrstila Celjanka Lara Guček, ki je osvojila 10. mesto. Tekmovalke domačega kluba z Jesenic so dosegle naslednja mesta: Kaja Gril je bila 13., Neja Smolej 15., in Nika Novak 19. Pokal Triglav so letos osvojili drsalci Italije, z odličnimi nastopi pa so se predstavili predvsem drsalci iz Japonske in Južne Koreje.

Skupaj s 24. Pokalom Triglav so organizatorji pri Drsalnem klubu Jesenice letos skupaj organizirali tudi drugo tekmovanje za Pokal Narcisa v kategorijah dečkov in deklic. Med sodelujočimi iz šestih držav je lep mednarodni uspeh z zmago v kategoriji mlajših deklic dosegla Lara Hrovat iz domačega drsalnega kluba. Tekmovalke Drsalnega kluba Bled Pia Šmid, Bela Mohorič in Melanija Mencinger so se uvrstile od tretjega do petega mesta. V skupini starejših deklic A je Daša Smolej z Jesenic zasedla 6. mesto, Lana Omovšek iz kluba Labod Bled 9. mesto, Manca Krmelj iz jeseniškega kluba  11. mesto in Manca Podnar iz kranjskega kluba 12. mesto. V skupini starejših deklic B sta se tekmovalki kluba Labod z Bleda uvrstili: Pia Omovšek je zasedla 4., Tjaša Buršič pa 8. mesto.

Read 2515 times Last modified on Tuesday, 21 April 2015 14:54