Skok na osrednjo vsebino
Print this page
May 2015 21

Parada učenja tokrat v Kolpernu

Včeraj je v okviru Tedna vseživljenjskega učenja potekala Parada učenja, katere namen je povezovanje različnih institucij s ciljem skupne promocije vseživljenjskega učenja. Parada učenja je bila letos v jeseniški občini organizirana četrtič, zaradi slabega vremena pa so jo organizatorji tokrat s Trga na Stari Savi prestavili v notranjost Kolperna. Številni obiskovalci so si lahko ogledali različne izobraževalne in kreativne delavnice, odrski program in predstavitvene stojnice.

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je sicer vseslovenski dogodek, ki poteka že od leta 1996 na pobudo Andragoškega centra Slovenije. Tako letos obeležujemo že 20. obletnico TVU. Osrednji del Tedna poteka med 15. in 22. majem 2015, brezplačne prireditve, povezane s TVU, pa bodo potekale do konca junija. Z aktivnostmi v sklopu TVU tudi na Jesenicah opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih. K sodelovanju pri projektu je tudi letos pristopilo preko 20 različnih ustanov, zavodov in društev, s katerimi bo pripravljenih 120 zanimivih brezplačnih dejavnosti.

Vse prireditve znotraj projekta TVU v jeseniški občini si lahko ogledate na naslednji povezavi: http://tvu.acs.si/koledar/iskanje/index.php?izpis1=1%C2%AEija%3DGO&obcina=JES

Read 1764 times