Skok na osrednjo vsebino
Print this page
Feb 2018 21

Predstavniki Občine Jesenice obiskali Ravne na Koroškem

Predstavniki Občine Jesenice obiskali Ravne na Koroškem Foto: arhiv Občine Ravne na Koroškem

V petek, 16. februarja, so na povabilo župana občine Ravne na Koroškem dr. Tomaža Rožena predstavniki Občine Jesenice, katere delegacijo so sestavljali podžupana Miha Rebolj in Vera Pintar, vodja oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve Petra Dečman ter direktorica Gornjesavskega muzeja Jesenice Irena Lačen Benedičič, obiskali občino Ravne na Koroškem. Poleg župana so jih na Koroškem sprejeli še podžupan Aljaž Verhovnik, častni občan Maksimilijan Večko in kustosinja KPM-Muzeja Ravne na Koroškem dr. Karla Oder.

Po uvodnem srečanju na Občini Ravne na Koroškem so si gostje in gostitelji skupaj ogledali športni park na Ravnah na Koroškem, Mladinski hostel »Punkl« ter muzej »Štauharija«. Srečanje je pokazalo, da imata občini Ravne na Koroškem in Jesenice veliko skupnih točk. Obe občini sta v preteklosti nastali z razpadom večjih občin na manjše (nekdanja občina Jesenice na tri, nekdanja občina Ravne na Koroškem pa celo na štiri občine), obe območji pa je močno zaznamovala železarska tradicija, ki v obeh občinah živi še danes. Prav tako je za obe občini značilno bogato društveno življenje, hkrati pa ju povezuje tudi Prežihov Voranc, po katerem se imenujeta osnovni šoli v obeh krajih.  

Uvodno srečanje je tako pokazalo realen interes za možnost sklepanja trdnejših prijateljskih vezi med občinama, zato sta obe strani izrazili namero po krepitvi sodelovanja v prihodnje. Že naslednje srečanje bo tako sledilo že v kratkem, predvidoma v času praznovanja jeseniškega občinskega praznika, ko naj bi predstavniki občine Ravne na Koroškem obiskali Jesenice.

Read 2106 times Last modified on Monday, 06 March 2023 08:42