Skok na osrednjo vsebino

Novice

Jun 2018 08

Legende in pripovedke v Zoisovem parku

Učenci, ki obiskujejo turistične krožke v treh jeseniških osnovnih šolah, so v tem šolskem letu pod okriljem projekta Turizmu pomaga lastna glava pripravili gledališko predstavo Legende in pripovedke v občini Jesenice. Premierno so jo uprizorili na prostem, pri Domu Pristava v Javorniškem Rovtu. Na predstavo so povabili sošolce, med gledalci pa so bili tudi učenci iz drugih delov Slovenije, ki so v teh dneh na taboru v Domu Trilobit v Javorniškem Rovtu.

Kot je povedala mentorica turističnih krožkov in vodja projekta Hermina Biščević iz Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, so lani izdali brošuro Legende in pripovedke v občini Jesenice, letos pa so nekatere od legend oživili v gledališki predstavi. V projektu je sodelovala Nena Koljanin iz TIC Jesenice, za scenarij in režijo je poskrbela Nika Brgant, mladi igralci pa so na prikupen način predstavili legendo o narcisah, Bergmandeljcu, dobrih vilah …

Obiskovalci so lahko igrali tudi igro Človek ne jezi se z Bergmandelcem ter se sprehodili po pravljični učni poti po Zoisovem parku in na označenih točkah spoznali marsikatero zanimivost. Obiskali so jih tudi liki iz Savskih jam: fužinar Viktor Ruard, oskrbnik Heinrich in rudar Tona.

Projekt sofinancira Občina Jesenice, predstave pri Domu Pristava pa se je udeležila tudi podžupanja Vera Pintar.

Read 2684 times Last modified on Thursday, 27 February 2020 14:06

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave