Skok na osrednjo vsebino
Print this page
May 2019 14

Osnovnošolci tudi letos zbirali odpadno gospodinjsko olje

Osnovnošolci tudi letos zbirali odpadno gospodinjsko olje Foto: Nik Bertoncelj

Javno komunalno podjetje JEKO d.o.o. je tudi letos organiziralo tekmovanje v zbiranju odpadnega jedilnega olja iz gospodinjstev. V projektu, ki so ga letos izvedli že drugič, je sodelovalo 628 učencev iz sedmih občin – poleg jeseniške še iz Radovljice, Bleda, Gorij, Bohinja, Kranjske Gore in Žirovnice.  

Včeraj, 13. maja, so ob zaključku letošnjega projekta v Kolpernu organizirali slavnostno razglasitev rezultatov tekmovanja, ki se ga je udeležil tudi jeseniški župan Blaž Račič. Ta se je sodelujočim zahvalil za dosežen rezultat in pohvalil njihovo prizadevnost ter izkazano ekološko držo.

V okviru letošnjega projekta so sodelujoči učenci zbrali kar 16.371 litrov odpadnega jedilnega olja, od tega skoraj 4 tone v občini Jesenice. Letošnji zmagovalci, ki so bili pri zbiranju najbolj uspešni učenci, so postali učenci iz 4. A razreda Osnovne šole Koroška Bela, ki so zbrali več kot 92 litrov odpadnega jedilnega olja v povprečju na učenca. Za nagrado so si prislužili enodnevni izlet v Piran z ogledom akvarija v mesecu juniju.

Read 1402 times