Skok na osrednjo vsebino

Novice

Sep 2021 21

Čestitke, Luka Potočar!

Čestitke, Luka Potočar! Foto: Luka Fonda

19-letni Jeseničan Luka Potočar je v Moskvi postal svetovni podprvak v težavnostnem plezanju.

Komaj 19-letni Luka Potočar (sicer član ŠPO PD Radovljica) je v Moskvi postal svetovni podprvak v težavnostnem plezanju in tako za piko na i odlične sezone Sloveniji priplezal tudi prvo moško medaljo s SP v težavnosti. Najmlajši član slovenske reprezentance v športnem plezanju na SP v Moskvi se je na svetovnem prvenstvu najbolj izkazal, pravijo na Planinski zvezi Slovenije. Kot tretji v polfinalu težavnosti si je priplezal svoj prvi finale svetovnega prvenstva, kjer je znova pokazal odlično pripravljenost in vrh smeri okronal s srebrno medaljo. 

"Sliši se več kot odlično - svetovni podprvak v težavnosti! Prezadovoljen sem, da mi je to uspelo, da sem dodal še piko na i svoji dobri sezoni, da sem končno dosegel tisto, za kar sem treniral. Pred finalom so mi rekli, da se lahko zapišem v zgodovino s prvo moško medaljo v težavnosti za Slovenijo, kar mislim, da mi je dalo še dodaten pozitiven pritisk, kaj lahko naredim za ta šport v Sloveniji. Res sem vesel, da mi je tudi to uspelo," 

je bil ponosen 19-letni Jeseničan, ki je s srebrom na kranjski tekmi v začetku septembra prvič stopil na zmagovalni oder med člani, sezono svetovnega pokala pa sklenil na četrtem mestu v težavnosti: 

"Stopničke v Kranju so zagotovo bile potrditev, da sem v dobri formi, in tudi skozi tekmovanje v Moskvi sem videl, da se lahko kosam z najboljšimi, da moram le odplezati kot znam, in lahko posežem po vrhu."

Luki iskreno čestitamo tudi z Občine Jesenice z županom Blažem Račičem na čelu.

Read 664 times Last modified on Thursday, 30 September 2021 15:29

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave