Skok na osrednjo vsebino

Novice

Apr 2022 14

V ZD Jesenice še enostavnejše do zdravstvenih storitev

Da bi še bolj poenostavili komunikacijo med pacientom in zdravnikom, v Zdravstvenem domu Jesenice uvajajo elektronski dostop do nekaterih zdravstvenih storitev, kjer ni nujno obiskati ali poklicati ambulante. To je možno storiti z aplikacijo doZdravnika.si, prek katere lahko pacienti naročijo napotnice za preglede, recepte za zdravila, bolniški stalež, medicinsko tehnične pripomočke, naročilnice za plenice/vložke in zdravniku predajo kratko sporočilo.

»Aplikacijo pacienti pridobijo tako, da ob prvem obisku v ambulanti svojega zdravnika zaprosijo, naj jim pošljejo e-mail s povezavo, lahko pa za to zaprosijo po elektronski pošti. Prejeli bodo povezavo do aplikacije doZdravnika.si in opravili verifikacijo, ki jo mora zaradi varnosti pacientovih osebnih podatkov potrditi ambulanta«,

pojasnjujejo v Zdravstvenem domu Jesenice. Tisti, ki spletne aplikacije ali elektronskih poti ne uporabljajo, pa lahko svoje naročilo (napotnico recept, medicinski pripomoček, naročilnice za plenice/vložke) zapišejo na že pripravljen obrazec v avli zdravstvenega doma in ga oddajo v nabiralnik svojega zdravnika, ki se prav tako nahaja v avli. Prevzem naročenega je vsak delovnik dopoldne od 10. do 12. ure in popoldne od 16. do 19. ure, prevzem zdravil pa lahko opravijo v lekarni naslednji dan po 15. uri oziroma v roku treh dni.

»Omenjena novost predstavlja prvo fazo sprememb, paciente pa bo v prihodnjih mesecih razveselila tudi druga faza, to je elektronsko naročanje na preglede, ko bodo pacienti do termina za pregled prišli s klikom, brez odvečnega pisanja elektronskih sporočil in telefonskih klicev,«

so še pojasnili.

Read 1495 times Last modified on Thursday, 14 April 2022 13:26

2 comments

  • Comment Link Friday, 15 April 2022 12:16 posted by Občina Jesenice

    Spoštovani, aplikacija doZdravnika.si je dostopna v vseh ambulantah splošne medicine, ki spadajo pod okrilje ZD Jesenice, torej tudi pri družinskih zdravnikih v Kranjski Gori in Žirovnici. Neposredno fizično naročanje receptov, napotnic in naročilnic preko nabiralnikov v avli ZD Jesenice pa je možno le za ambulante na Jesenicah. Lep pozdrav!

    Report
  • Comment Link Thursday, 14 April 2022 13:02 posted by Janez Lukan

    Ali to velja tudi za ZP Kranjska Gora (ki formalno spada pod okrilje ZD Jesenice)?

    Report

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave