Skok na osrednjo vsebino

Novice

Na Ulici Cankarjevega bataljona in na Industrijski ulici v KS Sava se izvaja projekt izgradnje komunalne infrastrukture. V sklopu projekta je predvidena gradnja javne infrastrukture za odpadno vodo po omenjenih ulicah, obnova cestne razsvetljave in ceste in ureditev odvodnjavanja, vključno z obnovo t.i. »Čopovega grabna«. Del projekta je že izveden, in sicer od uvoza iz glavne ceste R2 do vhoda v OŠ Poldeta Stražišarja oziroma do trgovine Tapro, trenutno pa se dela izvajajo na križišču Industrijske ulice in Ulice Viktorja Kejžarja.

Jutri, 1. 12., je v sklopu projekta na tem delu predvidena prevezava novega cevovoda na obstoječi cevovod, zaradi česar bo med 9. in 15. uro lahko motena oziroma prekinjena dobava pitne vode na Ul. Viktorja Kejžarja št. 24, 26, 28, 30, 33, 34 in 36 ter na Industrijski ulici št. 10, 12 in 14.

Izvedba tega dela KS Sava, ki je v zaključni fazi, pomeni tudi osnovo za nadaljevanje komunalne in prometne ureditve preostalega dela naselja, ki ga sestavljajo Delavska ulica, Ulica bratov Ruparjev, Ulica Viktorja Kejžarja in delno Industrijska ulica. Na Občini načrtujemo, da se bo komunalna in prometna ureditev prihodnje leto nadaljevala z izvedbo del na območju od krožišča pri UE Jesenice po Delavski ulici in Ulici Viktorja Kejžarja do križišča pri TVD Partizan Jesenice, nato pa sledi še ureditev preostalega območja.

Po nedavnem povišanju cene daljinskega ogrevanja na Jesenicah je župan Blaž Račič včeraj v sejni sobi Občine Jesenice v zvezi s problematiko omenjene podražitve sklical sestanek, ki so se ga udeležili predstavniki Občine Jesenice, direktorja podjetij Enos in Enos OTE Andrej Stušek in Robert Pajk, predstavnika upravnikov večstanovanjskih objektov ter predstavniki etažnih lastnikov. Da bi občanom prišli naproti, je bil eden od sprejetih ukrepov znižanje variabilnega dela cene MWh za mesec november in december za 15 €, in sicer v breme poslovanja dobavitelja in distributerja toplote.

0.Sklic 22. seje Občinskega sveta sklica 2018 - 2022
1.Potrditev besedila zapisnika 21. redne seje Občinskega sveta občine Jesenice, ki je bila 21. 10. 2021
2.Predlog Odloka o dodeljevanju sredstev občinskega proračuna za sofinanciranje ukrepov za odpravo posledic zemeljskih plazov na zemljiščih v zasebni lasti na območju občine Jesenice – DRUGA OBRAVNAVA
3.Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica – PREDLAGAN SKRAJŠANI POSTOPEK
4.Predlog Pravilnika o spremembi pravilnika o sprejemu otrok v Vrtec Jesenice
5.Predlog Proračuna občine Jesenice za leto 2022 – DRUGA OBRAVNAVA
6.Predlog Proračuna občine Jesenice za leto 2023 – DRUGA OBRAVNAVA
7.Predlog Letnega programa športa v občini Jesence za leto 2022
8.Predlog Letnega programa športa v občini Jesence za leto 2023
9.Predlog Letnega programa kulture v občini Jesenice za leto 2022
10.Predlog Letnega programa kulture v občini Jesenice za leto 2023
11.Predlog Letnega programa izobraževanja v občini Jesenice za leto 2022
12.Predlog Letnega programa izobraževanja v občini Jesenice za leto 2023
13.Predlog Letnega programa humanitarnih društev in invalidskih organizacij v občini Jesenice za leto 2022
14.Predlog Letnega programa humanitarnih društev in invalidskih organizacij v občini Jesenice za leto 2023
15.Volitve in imenovanja
16.Predlog potrditve lokacijske preveritve za del območja v enoti urejanja prostora JES 47 za zemljišči s parc. št. 1247/262 in 1247/263, obe k.o. 2175 Jesenice
17.Predlog Načrta ravnanja s premičnim premoženjem za leto 2023 – Načrt pridobivanja premičnega premoženja – PRVA DOPOLNITEV
18.Poročilo o realizaciji Akcijskega programa varstva okolja za leto 2021
19.Poročilo Delovne skupine za spremljanje stanja v CERO Mala Mežakla
20.Poročilo Nadzornega odbora Občine Jesenice o opravljenem nadzoru javnega razpisa o dodeljevanju državne pomoči »de minimis« za pospeševanje malega gospodarstva v občini Jesenice v letu 2020
21.Poročilo župana o realizaciji sklepov, sprejetih na sejah Občinskega sveta Občine Jesenice v mandatnem obdobju 2018 – 2022
22.Vprašanja in pobude

Od ponedeljka, 29. novembra, do predvidoma sobote, 4. decembra, bo zaradi gradnje plinovodnega omrežja zaprta državna cesta, ki vodi z Jesenic proti Lipcam oziroma obratno, pred mostom čez Savo (v bližini odcepa za k Centralni čistilni napravi Jesenice). Ker gradbenih del oziroma prekopa ni možno izvajati pod delno zaporo, bo cesta zaprta v celoti, most preko Save pa bo zaradi predhodnega preusmerjanja vozil zaprt tudi iz smeri Podmežakle. Za osebna vozila in avtobuse iz smeri Lipc bo obvoz urejen preko Podmežakle. Investitor projekta je podjetje Plinovodi d.o.o., dovoljenje za zaporo pa je izdala Direkcija RS za infrastrukturo.

V nadaljevanju decembra (predvidoma med 10. in 17. decembrom) bo tak prekop državne ceste z istim razlogom potekal tudi na Koroški Beli približno 100 metrov pred bencinsko črpalko (iz smeri Jesenic), pri čemer se predvideva 4-dnevna zapora. V tem času promet z Jesenic v smeri Žirovnice ne bo možen, obvoz za avtobusni promet bo potekal po občinski cesti na Koroški Beli z navezavo na državno cesto R2, medtem ko je za osebna vozila in tovorni promet obvoz predviden po avtocesti. O točnem začetku popolne zapore na tej drugi lokaciji na Občini Jesenice še nismo obveščeni, zato bomo o njem javnost obvestili takoj, ko bo znan.

Iz razpisa za pridobitev nepovratnih sredstev iz pobude ReactEU bo Dom upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice prejel 3, 3 milijona evrov kohezijskih sredstev. S pomočjo le-teh bodo ob sedanjem domu zgradili novo stavbo, tako imenovani objekt E. Ta bo imel tri etaže, v pritličju bodo urejeni prostori za dnevno varstvo, v nadstropju pa bivalna enota za začasno namestitev stanovalcev. Pomembna pridobitev bo delno vkopana garažna etaža, v kateri bodo pridobili 36 pokritih in 12 zunanjih parkirnih mest. V domu računajo, da bodo zaradi omenjene investicije lahko zagotovili tudi 18 novih delovnih mest.

V Glasgowu na Škotskem se je pred dnevi končal svetovni podnebni vrh, na katerem so se voditelji in drugi predstavniki držav sveta pogovarjali o omejevanju izpustov toplogrednih plinov v ozračje. Po ocenah strokovnjakov doseženi dogovori ne zagotavljajo bistvenega zmanjševanja emisij v ozračje in zato vrh ocenjujejo kot neuspešen.

Ne glede na to lahko rečemo, da se na stroka in javnost precej bolj kot svetovna politika zavedata pomena omejevanja izpustov toplogrednih plinov v ozračje. Doseženi dogovori sicer obetajo nekatere manjše spremembe, a skrb za nadaljnje segrevanje ozračja ostaja tudi v prihodnje še kako aktualna.

  • Drevi zaključek Čufarjevih dnevov
  • Cepljenje brez naročanja
  • Sejem rabljene smučarske opreme
  • Mojstrica peke z drožmi
  • Navdušena osvajalca Španovega vrha
  • Barvo kombija so izbirali tudi učenci
  • Mama, ki je za vse sama ...
  • Državni prvak z osebnim rekordom
  • Dobrodelni vikend jeseniških študentov
Na območju zajetja Peričnik je več vodnih virov, ki se stekajo v tri objekte, imenovane Zajetje 1 oziroma Marijino zajetje, Zajetje 2 in Zbirno zajetje. Vodni viri občasno zakalijo, posledica pa je zasledena motnost vode in s tem potrebno prekuhavanje. Da bi zmanjšali pogostost potrebnega prekuhavanja, bo jutri, 18. 11., na območju omenjenih zajetij montirana oprema za nadzor motne vode in vzpostavljen daljinski nadzor objektov zajetja Peričnik. Oprema bo v primeru povišanih meritev motnosti vode le-to, namesto v cevovod, preusmerila v reko oziroma izpust, s tem pa v določeni meri zmanjšala pogostost potrebnega prekuhavanja.
Zaradi vgradnje in montaže regulacijske opreme bo tako jutri na območju Mejnega platoja Hrušica, območij Hrušice, Podmežakle in Jesenic do vključno Tomšičeve ulice (velja za vse ulice in naselja do Slovenskega Javornika) lahko motena oziroma prekinjena dobava pitne vode.

V preteklih dneh so Jeseničani v svoje poštne predalnike prejeli položnice podjetja Enos OTE za plačilo stroškov ogrevanja za mesec oktober, ki so v primerjavi s položnicami za lanski oktober bistveno višje. O predvidenem povišanju smo občane želeli obvestiti in jih nanj pripraviti že s predhodno objavljenima člankoma v Jeseniških novicah (JN št. 18/2021 in JN št. 19/2021), zavedamo pa se, da je zvišanje cene še vedno marsikoga presenetilo, kar je razvidno iz odziva, ki ga s strani občanov prejemamo na Občini in tudi v podjetju Enos OTE.

Številka:             014-68/2021
Datum:               18. 11. 2021

Na podlagi 74. člena Poslovnika o delu Občinskega sveta občine Jesenice (Ur. list RS, št. 2/2016) Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja objavlja

JAVNI POZIV

za evidentiranje kandidatov za predstavnike Občine Jesenice v Svet javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda Osnovna šola Prežihovega Voranca Jesenice

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu občine Jesenice poziva člane občinskega sveta, politične stranke in širšo zainteresirano javnost v občini Jesenice k podaji predlogov za imenovanje treh (3) predstavnikov Občine Jesenice v Svet javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda Osnovna šola Prežihovega Voranca Jesenice.

Na podlagi 7. člena Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda Osnovna šola Prežihovega Voranca Jesenice – UPB1 (Ur. list RS, št. 26/2011, 30/2011 in 29/2018) Svet šole sestavljajo trije predstavniki ustanovitelja, pet predstavnikov delavcev šole in trije predstavniki staršev.

Člani sveta so imenovani oziroma izvoljeni za štiri leta in so lahko ponovno imenovani oziroma izvoljeni. Člani sveta so lahko zaporedoma imenovani oziroma izvoljeni največ dvakrat.

Predlog kandidature mora biti sestavljen v pisni obliki (obrazec je priloga javnega poziva) in mora vsebovati:

  • navedbo predlagatelja kandidature in njegov podpis
  • navedbo funkcije oziroma organa, na katerega se nanaša predlog kandidature
  • osebne podatke predlaganega kandidata
  • podatke o strokovni izobrazbi in zaposlitvi kandidata
  • podpisano soglasje predlaganega kandidata
  • soglasje o uporabi osebnih podatkov kandidata – za vsakega kandidata ločeno (priloga 1)
  • obrazložitev in utemeljitev predloga (priloga 2) - v obrazložitvi navedite delovne izkušnje kandidata/kandidatke, poznavanje poslovanja javnega zavoda, poznavanje področne zakonodaje ter druge reference zaradi katerih je kandidat/kandidatka primeren za opravljanje funkcije v svetu zavoda.

 

Rok za oddajo predlogov je do vključno srede, 1. 12. 2021.

Predloge posredujte na naslov: Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu Občine Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, ali na e-naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., s pripisom »Predlog za imenovanje predstavnikov Občine Jesenice v Svet javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda Osnovna šola Prežihovega Voranca Jesenice.

 

Dodatne informacije glede razpisa lahko dobite na telefonski številki 04 5869 200 ali po elektronski pošti: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Vera PINTAR, l.r.
Predsednica Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja

V ponedeljek, 15. 11. 2021, je na uvozu za avtobusno postajališče v neposredni bližini Petrolovega bencinskega servisa na Cesti železarjev Jesenice potekal poostren nadzor nad pravilno oziroma predpisano uporabo zimske opreme. Zaradi zaostrenih epidemioloških pogojev akcije »Varno v zimo«, kot smo je bili vajeni prejšnja leta, žal ni bilo mogoče izvesti. Iz tega razloga je bil nadzor izveden kot redna kontrola  s  strani predstavnikov Policijske postaje Jesenice, Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica ter Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice. V nadzoru se je preverjalo predvsem uporabo ustreznosti pnevmatik za zimo.

Zakon o pravilih cestnega prometa navaja, da mora biti vaše vozilo od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta opremljeno s predpisano zimsko opremo. To pomeni 4 zimske pnevmatike z oznako "M+S" ali ''M.S'' ali ''M&S'', minimalna globina profila pnevmatik pa mora biti 3 mm. Zakon sicer v omenjenem obdobju dovoljuje poletne pnevmatike, a le, če so opremljene s snežnimi verigami, ustrezno velikimi za vaše vozilo.

Na terenu je bilo dveh ur in pol pregledanih 135 vozil. Ugotovljeno je bilo, da je bilo med navedenimi vozili 12 vozil z letnimi pnevmatikami, od tega so bila 4 vozila brez verig v vozilu. Ostala vozila so bila ustrezno opremljena.

Vsi naključno izbrani vozniki, ki so bili obravnavani, so prejeli dišeče smrečice za avtomobile in odmrzovalec stekla. Vsem voznikom želimo srečno in varno vožnjo!

 

SPV Jesenice

Številka:             014-48/2021
Datum:               18. 11. 2021

Na podlagi 74. člena Poslovnika o delu Občinskega sveta občine Jesenice (Ur. list RS, št. 2/2016) Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja objavlja

JAVNI POZIV
za evidentiranje kandidatov za predstavnika Občine Jesenice v Svet javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda Osnovna šola Poldeta Stražišarja Jesenice

 

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu občine Jesenice poziva člane občinskega sveta, politične stranke in širšo zainteresirano javnost v občini Jesenice k podaji predlogov za imenovanje enega (1) predstavnika Občine Jesenice v Svet javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda Osnovna šola Poldeta Stražišarja Jesenice.

Na podlagi 7. člena Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda Osnovna šola Poldeta Stražišarja Jesenice (Ur. list RS, št. 42/1997, 23/1999, 14/2000, 43/2000, 84/2006, 60/2007, 34/2008, 25/2010, 45/2015 in 29/2018) Svet šole sestavljajo trije predstavniki ustanovitelja, pet predstavnikov delavcev šole in trije predstavniki staršev.

Člani sveta so imenovani oziroma izvoljeni za štiri leta in so lahko ponovno imenovani oziroma izvoljeni. Člani sveta so lahko zaporedoma imenovani oziroma izvoljeni največ dvakrat.

Predlog kandidature mora biti sestavljen v pisni obliki (obrazec je priloga javnega poziva) in mora vsebovati:

  • navedbo predlagatelja kandidature in njegov podpis
  • navedbo funkcije oziroma organa, na katerega se nanaša predlog kandidature
  • osebne podatke predlaganega kandidata
  • podatke o strokovni izobrazbi in zaposlitvi kandidata
  • podpisano soglasje predlaganega kandidata
  • soglasje o uporabi osebnih podatkov kandidata – za vsakega kandidata ločeno (priloga 1)
  • obrazložitev in utemeljitev predloga (priloga 2) - v obrazložitvi navedite delovne izkušnje kandidata/kandidatke, poznavanje poslovanja javnega zavoda, poznavanje področne zakonodaje ter druge reference zaradi katerih je kandidat/kandidatka primeren za opravljanje funkcije v svetu zavoda.

Rok za oddajo predlogov je do vključno srede, 1. 12. 2021.

Predloge posredujte na naslov: Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu Občine Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, ali na e-naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., s pripisom »Predlog za imenovanje predstavnika Občine Jesenice v Svet javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda Osnovna šola Poldeta Stražišarja Jesenice.

Dodatne informacije glede razpisa lahko dobite na telefonski številki 04 5869 200 ali po elektronski pošti: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Vera PINTAR, l.r.
Predsednica Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3a (Uradni list RS, št. 91/15 in spr.), naročnik:

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice

telefon: 04/5869 200

FAX: 04/5869 270

spletna stran: http://www.jesenice.si

matična številka: 5874335000

Davčna številka:  SI39795888

Transakcijski račun: SI56 0124 1010 0007 593

 

vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo:

 

Podatki o naročilu:

naslov naročila

 

Izdajanje občinskega časopisa »Jeseniške novice« v letih 2022 in 2023

 

vrsta postopka

Naročilo male vrednosti

področje

splošno področje

mesto objave

Portal javnih naročil

Številka objave na Portalu

javnih naročil

JN007787/2021-W01

predmet naročila

storitve

variantne ponudbe

niso dopustne in se ne bodo upoštevale

rok za oddajo ponudbe

03.12.2021 do 10. ure

javno odpiranje ponudb

03.12.2021 ob 11. uri

rok veljavnosti ponudbe

02.04.2022

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

 

 

S spoštovanjem!

 

 

Blaž Račič

                    ŽUPAN

 

V soboto je v dvorani Gledališča Toneta Čufarja Jesenice z upoštevanjem vseh veljavnih ukrepov potekala osrednja državna slovesnost ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni in hkrati obeležitev 35-letnice delovanja Društva diabetikov Jesenice, ki sta jo v soorganizaciji Občine Jesenice priredila Zveza društev diabetikov Slovenije in Društvo diabetikov Jesenice.
Zbrane so nagovorili predsednik Zveze društev diabetikov Slovenije Robert Gratton, predsednica Društva diabetikov Sonja Ravnik in župan občine Jesenice Blaž Račič. Na slovesnosti je Društvo diabetikov Jesenice priznanja za delo podelilo štirim članom - Nuši Ferjan, Mariji Kern, Čazimu Babiču in Ivanu Berlotu, Milica Berlot pa je prejela priznanje Zveze društev diabetikov Slovenije. Za kulturni program so poskrbeli Kvintet Vintgar, Alja Wolte Sula, Ana Soklič in Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora z mezzosopranistko Moniko Bohinec, gledališki igralec Uroš Smolej pa je prebral izpoved sladkornega bolnika od soočenja z boleznijo do vsega, kar za nadaljnje obvladovanje le-te ponujajo zdravstvena stroka in aktivnosti v društvih.
Mednarodnim aktivnostim ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni smo se v občini Jesenice tudi letos pridružili tudi z osvetlitvijo objekta Gimnazije Jesenice v modro barvo.

Skladno z določbami Zakona o urejanja prostora od ponedeljka 15. novembra 2021 do vključno ponedeljka 29. novembra 2021 javno razgrinja elaborata lokacijske preveritve za individualno odstopanje od prostorskih izvedbenih pogojev na območju Zazidalnega načrta Poslovna cona Jesenice za gradnjo samopostrežne montažne avtopralnice na zemljiščih s parc. št. 1247/262 in 1247/263 k. o. Jesenice. Med javno razgrnitvijo lahko na razgrnjen elaborata lokacijske preveritve dajo pripombe in predloge vsi zainteresirani organi, organizacije in posamezniki. Pripombe in predloge se lahko poda pisno na mestu javne razgrnitve ali posreduje na elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (v rubriko »zadeva« obvezno navesti ključne besede »Lokacijska preveritev 3507-1/2021«) do konca javne razgrnitve.

Page 1 of 2

Uporabne povezave