Skok na osrednjo vsebino

Novice

Minuli delovni teden so Jesenice v sklopu njihovega regijskega obiska obiskali predstavniki Vlade. Že v torek je Občino Jesenice obiskal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, s katerim se je župan Blaž Račič pogovarjal o infrastrukturnih izzivih in predvidenih projektih v občini Jesenice, obiski pa so potekali tudi v nadaljevanju tedna.

V okviru vladnega regijskega obiska je Občino Jesenice danes obiskal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in se sestal z županom Blažem Račičem. Pogovarjala sta se že o že večkrat odprtih infrastrukturnih vprašanjih ter projektih za izboljšanje kakovosti bivanja lokalnim prebivalcem, ki so v pristojnosti ministrstva za infrastrukturo.

Na vhodu v stavbo Občino Jesenice in TIC Jesenice po novem stoji tabla, ki označuje, da območje občine Jesenice spada v biosferno območje Julijske alpe. Biosferno območje Julijske Alpe je bilo prvo biosferno območje v Sloveniji, zanj pa je značilno, da vzdržuje ravnovesje med ljudmi in naravo, med biotsko pestrostjo in trajnostnim razvojem z ohranjanjem kulturnih vrednot.

Območje v svoje meje vključuje občine Bled, Bohinj, Bovec, Gorje, Jesenice, Kobarid, Kranjska Gora, Radovljica, Tolmin in Žirovnica. Predlagatelj in upravljavec je javni zavod Triglavski narodni park.

Več o biosfernem območju Julijske alpe: https://www.tnp.si/sl/spoznajte/biosferno-obmocje-julijske-alpe/

Občina Jesenice ostaja branju prijazna občina tudi v naslednjem triletnem obdobju. Naziv, ki ga sicer nosi od leta 2018, je takrat prejela in danes tudi podaljšala zaradi uspešnega izvajanja ukrepov in projektov za spodbujanje bralne kulture in bralne pismenosti.

Občina Jesenice je danes uradno zaključila več kot milijon evrov vredno energetsko sanacijo enote Angelce Ocepek Vrtca Jesenice. Občina Jesenice z investicijo bistveno izboljšuje pogoje za bivanje in igro otrok ter delo zaposlenih. 

Uporabne povezave