Skok na osrednjo vsebino

Novice

Občina Jesenice 1. avgusta obeležuje svoj spominski dan, ko se spominjamo prvega oboroženega spopada med partizani in Nemci na Gorenjskem. 1. avgusta 1941 je spopad na Obranci na jeseniški Mežakli terjal tudi dve smrtni žrtvi Cankarjeve čete. Kot vsako leto, sta se tudi letos, natančneje včeraj, župan občine Jesenice Blaž Račič in predsednik Zveze borcev za vrednote NOB Jesenice Izidor Podgornik, odpravila na Obranco in se s polaganjem venca pri tamkajšnjem spomeniku poklonila spominu na dogodek. Slovesnost ob spominskem dnevu bo sledila jutri, ko se lahko v Kolpernu na Stari Savi ob 17. uri udeležite koncerta mezzosopranistke Nataše Lobores Perovšek. Slavnostni govornik bo Milan Rejc, predsednik gorenjskega pokrajinskega sveta Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

 

Prireditev bo izvedena v skladu s trenutno veljavnimi ukrepi in priporočili NIJZ. To, med drugim, pomeni, da mora obiskovalec ob vstopu na prireditev z ustreznim dokazilom izkazati, da izpolnjuje pogoj PCT. Osebi, ki teh pogojev ne izpolnjuje, udeležbe na prireditvi oziroma shodu organizator ne sme dovoliti. Zahvaljujemo se za razumevanje.

 

 

 

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu občine Jesenice poziva člane občinskega sveta, politične stranke in širšo zainteresirano javnost v občini Jesenice k podaji predlogov za imenovanje treh (3) predstavnikov Občine Jesenice v Svet javnega zavoda Zavod za šport Jesenice.

Po novem je za parkiranje na parkirišču pri pokopališču na Blejski Dobravi, daljše do ure in pol, predvideno plačilo parkirnine. Moč ga bo opraviti na enem od dveh tam postavljenih parkomatov.

Juliana bike je nov turistični produkt, s katerim je bila na širšem območju Julijskih Alp nadgrajena zelo dobro sprejeta pohodniška pot okoli Triglavskega narodnega parka, ki je poimenovana Juliana trail. Konec junija je bila tako pred Planinskim muzejem v Mojstrani uradno odprta še kolesarska pot Juliana bike. Otvoritve sem se udeležil skupaj z Majo Pak, direktorico Slovenske turistične organizacije, Jožetom Rovanom iz Planinske zveze Slovenije, županov in številnih drugih predstavnikov lokalnih skupnosti in turizma. To dokazuje, da gre za pomembno pridobitev, ki jo podpirajo najvidnejši predstavniki slovenskega turizma, podpirajo jo nevladne organizacije in njihovi člani, podpiramo jo v lokalnih skupnostih.

Občina Jesenice je stopila na pot razvoja turizma in veseli me, da ena od treh pristopnih etap do krožne trase Juliana bike poteka tudi skozi Občino Jesenice in da se na ta način v naši občini vključujemo v širše, regionalne projekte povezovanja in sodelovanja na področju turizma. Verjamem, da se s tem tudi na področju kolesarstva (in če rečemo na splošno, na področju mobilnosti) za nas odpirajo nove priložnosti.

  • Kdo pravi, da ne morem?!
  • Praznični dan na Golici
  • Za večjo turistično Prepoznavnost
  • Olimpijska bakla na Jesenicah
  • Dvig cen obdelave Odpadkov
  • Nov režim parkiranja
  • Nevzet Porić je novi Mufti
  • Sedemdesetletnica Muzeja

Udeleženke programa Socialna aktivacija, ki ga izvaja Ljudska univerza Jesenice in je namenjen polnoletnim ženskam iz drugih kulturnih okolij z jezikovnimi ovirami, so v okviru projekta “Ne-plastiki” – Ali so smeti res smeti, pripravile razstavo uporabnih izdelkov, ki so jih ustvarile iz odpadne plastike, oblačil, stekla in papirja, z namenom ozavestiti ljudi o pomenu varovanja okolja in jim ponuditi nasvete in ideje, kako varovati okolje.
 
Več o projektu si lahko preberete na spletni strani https://sa-jesenice.si, ki so jo udeleženke naredile same in kjer si lahko tudi ogledate, kako odpadke spremeniti v koristne izdelke.  

Razstava bo na ogled v sprejemni avli Občine Jesenice do 3.8.2021.
 

Občina Jesenice svoje stranke obvešča, da bo sprejemna pisarna v času od 13. do 23. julija 2021 zaradi dopustov odprta

vsak dan od 8. do 12. ure.

 

Za obiske izven tega termina naj se stranke dogovorijo v tajništvu oddelka, kjer urejajo svoje zadeve.

Telefonske številke:

Kabinet župana                          04 5869 231
Komunalna direkcija                  04 5869 214
Oddelek za okolje in prostor      04 5869 208
Odd. za družbene dejavnosti    04 5869 278
Oddelek za gospodarstvo         04 5869 266
Oddelek za finance                   04 5869 295

Informacija s 13. redne seje Sveta KS Blejska Dobrava, ki je bila v sredo, 7. 7. 2021, ob 20.00, v pisarni KS Blejska Dobrava.

V soboto, 10. 7., se bo olimpijska bakla, ki potuje skozi vseh 212 slovenskih občin, na poti v Tokio ustavila tudi na Jesenicah.

Občinski svet občine Jesenice je na svoji 15 redni seji, dne 10. 12. 2020 sprejel Odlok o proračunu občine Jesenice za leto 2021, ki določa predvidene prihodke in druge prejemke ter odhodke in druge izdatke občine za leto 2021.

Foto klub Nagold smo 15. januarja 1991 ustanovili ljubiteljski fotografi iz Nagolda in okolice. V Foto klubu Nagold je trenutno 18 članov - od začetnikov do izkušenih strokovnjakov.

Na povabilo z Jesenicami pobratene Občine Trbovlje je Občina Jesenice pristopila v Mrežo industrijskih mest Inspiracija, katere namen je sodelovanje članic pri skupnih projektih, ki vključujejo industrijsko, tehniško in kulturno zgodovino z namenom povezovanja in vključevanja le–teh v turistično ponudbo.

Uporabne povezave