Skok na osrednjo vsebino

Novice

Danes so se na svoji prvi seji v novem mandatu sestali župani gorenjske regije. Za predsednika Sveta gorenjske regije je bil ponovno izvoljen Matjaž Rakovec, župan mestne občine Kranj, za podpredsednika pa Peter Bohinec, župan občine Jesenice.

Občinski štab civilne zaščite Občine Jesenice, je včeraj, 18. januarja, v Osnovni šoli Koroška Bela organiziral predstavitev rezultatov vseh raziskav in potrebne nadaljnje ukrepe za zmanjšanje ogroženosti v primeru proženja zemeljskih plazov nad vasjo.

Včeraj, 18. januarja, je župan Občine Jesenice mag. Peter Bohinec, skupaj z vodjo oddelka za gospodarstvo mag. Vero Djurić Drozdek, na povabilo tamkajšnjega župana Guntrama Perdacherja obiskal avstrijsko občino Šentjakob v Rožu (St. Jakob im Rosental), ki je z Jesenicami pobratena od leta 2007. Osrednja tema srečanja je bila nadaljevanje pogovorov glede plačevanja nižje pristojbine za uporabnike predora Karavanke, ki živijo v občinah Jesenice in Šentjakob v Rožu, oziroma tiste, ki predor Karavanke uporabljajo zelo pogosto.

V Kabinetu jeseniškega župana mag. Petra Bohinca je danes potekal uradni podpis pogodbe za izdelavo projektne dokumentacije za gradnjo komunalne opreme na območju OPPN Partizan. Komunalna oprema zemljišča je namreč pogoj za gradnjo dveh stanovanjskih objektov, ki jih bo na tem območju zgradil Stanovanjski sklad Republike Slovenije.

Župan mag. Peter Bohinec se v teh dneh, med drugim, tudi podrobneje seznanja s potekom investicij, ki se trenutno izvajajo. Danes si je tako v družbi ravnateljice Aleksandre Valančič ogledal napredek gradnje nove telovadnice OŠ Poldeta Stražišarja, ki je trenutno največja investicija v občini Jesenice na področju šolstva. Župan je bil zadovoljen z dejstvom, da dela še vedno potekajo po načrtu in da se, glede na trenutni potek del, lahko veselimo dejstva, da bo investicija, sicer vredna skoraj milijon evrov, v poletnem času že končana. Župan se je seznanil tudi z nadaljnjimi potrebami po vlaganjih v šolo, hkrati pa sta z ravnateljico spregovorila tudi o aktualnem izvajanju programov in o aktivnostih, ki jih izvajajo na šoli za njen nenehen nadaljnji razvoj in kakovost.

Župan mag. Peter Bohinec je danes v svojem kabinetu gostil župana sosednjih občin, žirovniškega župana Leopolda Pogačarja in kranjskogorsko županjo Henriko Zupan. Na sestanku so se pogovarjali o tekoči problematiki, ki so skupne vsem trem občinam, med drugim o vodovoru Završnica in Peričnik, o tretjem odlagalnem polju na Mali Mežakli in o knjižnični dejavnosti. Jeseniški župan in kranjskogorska županja sta se dotaknila tudi Centralne čistilne naprave Jesenice, katere 7,53-odstotni lastnik je tudi Občina Kranjska Gora, možnosti povezave Jesenic in Kranjske Gore na področju e-mobilnosti ter praznovanju prihajajoče 150-letnice Pihalnega orkestra Jesenice–Kranjska Gora, ki jo bo godba obeležila prihodnje leto. Opravljeni sestanek, ki nakazuje dobro sodelovanje med občinami tudi v prihodnje, je bil predvsem seznanitvene narave, župani pa se bodo vsaki tematiki posebej posvetili v nadaljevanju.

Včeraj, 6. januarja, smo na Jesenicah obeležili 75 let delovanja hokeja, potem ko so leta 1948 na ta datum uradno ustanovili prvo s hokejem povezano športno društvo. Zgodovine jeseniškega hokeja so se, skupaj z letošnjo sezono in načrti za prihodnost, dotaknili na novinarski konferenci v dvorani Podmežakla. Kot predsednik HDD Sij Acroni Jesenice se je je udeležil tudi župan mag. Peter Bohinec.

Uporabne povezave