Skok na osrednjo vsebino

Novice

Pihalni orkester Jesenice–Kranjska Gora naslednje leto obeležuje 150 let svojega delovanja. V počastitev tega jubileja bodo čez celo leto potekale različne aktivnosti in prireditve, v pripravo aktivnosti pa so se, poleg drugih akterjev, vključile tudi vzgojno-izobraževalne institucije z območja občine Jesenice kot eden zelo pomembnih stebrov lokalnega družbenega okolja.

Danes je tako s predstavniki le-teh potekal delovni sestanek na Občini Jesenice, ki ga je sklical župan mag. Peter Bohinec. Glavna tema sestanka so bile možnosti za aktivnosti oziroma dejavnosti, povezane s pihalnim orkestrom, ki jih bodo šole in drugi zavodi (vrtec, ljudska univerza) lahko naslednje leto vključile v svoj kurikulum oziroma predvidene aktivnosti. Hkrati je bila to tudi priložnost za pogovor o sodelovanju med Občino in vzgojno-izobraževalnimi institucijami, pri čemer je župan Bohinec predstavnikom le-teh povedal, da Občina Jesenice pripravlja nadgradnjo športno–turistične ponudbe v občini, kar bo institucijam omogočilo, da bodo svoje aktivnosti, npr. športne dneve, lahko v največji možni meri izvajale na območju »domače« občine.

Župan mag. Peter Bohinec je danes s svojem kabinetu sprejel predstavnike in lastnike Športnega centra Španov vrh s Planine Pod Golico. Direktor Dušan Kovačič, Mirko Klinar ter Milan Klinar so županu in koordinatorki za turizem na Občini Jesenice Neveni Koljanin predstavili trenutne aktivnosti in načrte Športnega centra Španov vrh, s katerimi bi ta postal še pomembnejši del turistične ponudbe v občini.

Uporabne povezave