Skok na osrednjo vsebino

Novice

Člani Balinarskega kluba Jesenice so v soboto, 29. julija, ob spominskem dnevu občine Jesenice, na baliniščih v Bazi organizirali tradicionalni turnir, tokrat že 61. po vrsti.

Čas počitnic in lepo vreme mnogi izkoristijo za kolesarjenje. Zato je Agencija za varnost v prometu preko poletja še več časa nameni osveščanju kolesarjev o varni uporabi kolesa, voznike motornih vozil pa, da so na kolesarje še posebej pozorni. Najnovejša novica na to temo je objavljena TUKAJ, vabljeni k branju.

V Zdravstvenem domu Jesenice so v letošnjem letu uvedli več novosti – Zdravstveno administrativni center, spletno aplikacijo doZdravnika, možnost prevzema napotnic in naročilnic pri Informatorju.

Pri TVD Partizan Koroška Bela se končuje izgradnja grbinastega kolesarskega poligona oziroma t. i. "pumptracka", ki smo ga uredili v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice, podjetjem SIJ – Slovenska industrija jekla in njeno družbo SIJ Acroni Jesenice ter Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez.

V sredo, 19. 7. 2023 je v prostorih dvorane Čebelarskega centra v Lescah potekala druga skupščina Lokalne akcijske skupine Zgornja Gorenjska – BOJA. Skupščina je bila sklicana z namenom potrditve Strategije lokalnega razvoja.

V petek, 14. julija, smo uživali ob glasbenem dogodku, ki ga Jeseničani ne pomnimo. Na prireditvenem prostoru v Muzeju na prostem Stara Sava se je zbralo več kot 3.500 obiskovalcev, katere je ob dinamičnih ritmih in pesmih starega jugoslovanskega roka dobri 2 uri ogreval lokalni bend Yugo nostalgica. Vrhunec večera pa je bil nastop legendarne pevke Nede Ukraden. Vse generacije so glasno prepevale njene hite in uživali smo v pravem poletnem koncertnem vzdušju pozno v noč. To je bil še eden od izjemnih dogodkov letošnjega poletja, s čimer si Jesenice gradijo novo podobo živahnega in zanimivega mesta za vse generacije.

Foto utrinke z dogodka objavljamo v fotogaleriji spodaj.

Program prireditev Jeseniško poletje 2023 si lahko ogledate na spletni strani Občine Jesenice (jesenice.si/jeseniskopoletje) in Visit Jesenice.

Turistični produkt pohodništvo je poleg kulturnih znamenitosti eden izmed nosilnih in vedno bolj uveljavljenih turistični produktov v občini Jesenice. Turistični produkt pohodništva razvijamo v skladu z  Strategijo razvoja turizma v Občini Jesenice 2020 - 2030, zato vsako leto Občina Jesenice v sodelovanju z Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske pripravi zanimiv program različnih pohodniških izletov, ki smo ga poimenovali »Po jeseniških hribih«.

Danes je v dvorani Kolpern potekala slavnostna podelitev maturitetnih spričeval in spričeval zaključnih izpitov dijakov Srednje šole Jesenice.

Jul 05

Bazen Ukova

V mesecu maju 2023 se je pričela tehnična sanacija školjke bazena na kopališu Ukova.

Jul 05

S kolesom po mestu

Poleti se po mestu lahko odpravite s kolesi.

Občanke in občane, ljubitelje cvetja, vabimo, da se prijavite k sodelovanju v akciji »Najlepša cvetlična zasaditev v občini Jesenice v letu 2023«.

Predloge lahko pošljete po elektronski  pošti na naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,  najkasneje do 31.08.2023. Predlogu priložite tudi fotografijo vaše cvetlične zasaditve.

Krajevna skupnost Plavž je s 7500  prebivalci in prebivalkami največja v občini Jesenice. Pred letom 2014 so v tem delu mesta delovale tri krajevne skupnosti, potem pa so se prebivalci na referendumu odločili za skupno eno, predvsem zaradi zmanjšanja stroškov.

S pričetkom šolskih počitnic se bodo na Osnovni šoli Poldeta Stražišarja Jesenice pričela izvajati investicijsko vzdrževalna dela v pritličju šole, in sicer z ureditev učilnic, knjižnice, t.i. dnevnega prostora, razdelilne kuhinje z jedilnico, garderob za zaposlene in sanitarij.

Zdravje v občini predstavlja vir informacij o ključnih kazalnikih zdravja v slovenskem prostoru, ki ga od leta 2016 dalje letno pripravlja Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v sodelovanju z drugimi organizacijami.

Ob TVD Partizan je izvajalec HIP KA d.o.o. pričel s polaganjem granitnih robnikov ob sami cesti, v nadaljevanju je predvidena vgradnja granitnih kock kot zaključek pločnika.

Page 1 of 2

Uporabne povezave