Skok na osrednjo vsebino

Novice

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo uporaba dvigala od 1. 8. 2024 naprej možna izključno z uporabo magnetnega identifikacijskega žetona.

Občina Jesenice v sodelovanju s Planinskim društvom Jesenice od leta 2010 na praznik dneva državnosti organizira pohod na Golico, 1835 visok vrh v Karavankah. Letošnjega 15. se je kljub slabšemu vremenu udeležilo več kot 200 planincev in drugih ljubiteljev gora.

Občanke in občane, ljubitelje cvetja, vabimo, da se prijavite k sodelovanju v akciji »Najlepša cvetlična zasaditev v občini Jesenice v letu 2024«.

Občina Jesenice je v petek, 21. junija v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Zgornja Gorenjska in Policijskim veteranskih društvom Sever Gorenjska pripravila slavnostno prireditev v počastitev dneva državnosti.

V Radovljici se je v sredo, 19. 6. 2024, župan mag. Peter Bohinec udeležil 9. redne seje Sveta gorenjske regije. Svet sestavljajo župani 18 gorenjskih občin, sejo je vodil predsedujoči svetu, Matjaž Rakovec, župan MO Kranj. Ob predstavitvah aktualnih informacij o pripravi regionalnega prostorskega plana in napredka pri pripravi Dogovora za razvoj gorenjske regije z razpravo o projektnih predlogih, ki se bodo uvrstili v ta 40 milijonov vreden dogovor, je bilo največ pozornosti namenjeno pregledu stanja zdravja v gorenjskih občinah.

Župan mag. Peter Bohinec je dne, 19. 6., v Kolpernu sprejel najboljše učence, ki so v vseh devetih razredih osnovne šole dosegli odlični učni uspeh. Teh je bilo letos skupaj 32.

Z otvoritvijo Trga prijateljstva Jesenice - Nagold na Plavžu na Jesenicah sta pobrateni občini Jesenice in Nagold v Nemčiji odprli novo poglavje partnerstva, sodelovanja in povezovanja na različnih področjih.

V petek, 14. junija, je predsednica države Nataša Pirc Musar obiskala Jesenice. Na Stari Savi sta ji dobrodošlico zaželela župan občine Jesenice Peter Bohinec in županja sosednje občine Kranjska Gora Henrika Zupan.

Pihalni orkester Jesenice-Kranjska gora je za zaključek obsežnega praznovanja 150 letnega jubileja poskrbel za dva velika in odmevna glasbena dogodka na Jesenicah. V petek, 14. junija, je bil na Stari Savi na Jesenicah slavnostni koncert ob navzočnosti številnih zvestih poslušalcev in gostov.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice,  je v skladu s Pravilnikom Javne Agencija RS za varnost prometa, oblikoval predlog za podelitev priznanj Bronasti, Srebrni in Zlati znak AVP.

Letošnje dogodke tednov ljubiteljske kulture v maju in juniju na Jesenicah je na zanimiv način popestrila živa knjižnica, saj je omogočila druženje in izmenjavo pogledov obiskovalcev v Občinski knjižnici Jesenice. Sodeloval je tudi Anže Bertoncelj, organizator živih knjižnic v Sloveniji.

Uporabne povezave