Skok na osrednjo vsebino
Print this page
Oct 2016 20

Poročilo z 9. redne seje Sveta KS Podmežakla

V torek, 18. oktobra 2016, so se na svoji 9. redni seji sestali člani Sveta KS Podmežakla.

Potrdili so zapisnik prejšnje seje Sveta KS ter obravnavali poročilo o praznovanju praznika krajevne skupnosti, ki ga krajevna skupnost Podmežakla praznuje v mesecu avgustu pri spominskem obeležju na Zakopu na Mežakli.

Tudi letos se je do prireditvenega prostora podalo veliko pohodnikov, organiziran pa je bil tudi avtobusni prevoz.

V kratkem kulturnem programu je prisotne pozdravil župan Občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, nagovorila pa sta jih tudi predsednik KS Podmežakla Aljoša Ulčar in predsednik KO ZB NOB Podmežakla Aleksander Jernejc. Po proslavi in okrepčilu je bila ob tej priliki tudi slavnostna otvoritev obnovljene Partizanske bolnice.

Svetniki so ugotovili, da je koncept praznovanja dober, kar kaže tudi velika udeležba krajanov, pa tudi gostov iz drugih krajevnih skupnosti in sosednjih občin, zato bodo tudi v bodoče praznik poskušali organizirati v enaki obliki.

Svetniki so se govorili tudi o letošnjem novoletnem sprejemu starejših krajanov, ki ima v KS Podmežakla že skoraj štiridesetletno tradicijo. Tudi letos bo KS povabila vse krajane, ki so dopolnili 70 let in več na sprejem, ki bo v četrtek, 8. decembra 2016, v banketni dvorani Kolpern.

Kot vsa leta doslej, bodo svetniki krajane, ki se bodo udeležili sprejema, pogostili in obdarili, pripravili pa jim bodo tudi kulturni program in kratko projekcijo. Vse krajane, ki se zaradi bolezni ali onemoglosti sprejema ne bodo mogli udeležiti, pa bodo obiskali in obdarili na domu.
Svetniki so na seji posredovali tudi vprašanje krajanov, kdaj bo Podmežaklo dokončno urejeno optično omrežje. Ob priliki izgradnje kanalizacije so bili namreč položeni tudi kabli za optično omrežje, ki pa še ni dokončno urejeno.

Svetniki KS pa so opozorili tudi na nevarnost v podvozu - na delu za pešce. Dogaja se namreč, da po stopnicah v podhod pride pešec, v tem trenutku pa iz smeri restavracije Ejga pripelje kolesar. Ker ne eden ne drugi nimata prave preglednosti, obstaja nevarnost trčenja.

Svetniki so zato predlagali, da se na ograjo nasproti stopnic namesti ogledalo.

Obe zadevi bosta posredovani pristojnim službam Občine Jesenice.

Read 2361 times Last modified on Thursday, 20 October 2016 11:56