Skok na osrednjo vsebino
Print this page
Jun 2020 01

Foto & video natečaj Mesec doživetij v Karavankah

Pravila in pogoji sodelovanja “Foto & video natečaj Mesec doživetij v Karavankah”

Natečaj je del projekta »Alpe Adria Karavanke/Karawanken«, ki se izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija in je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Glavni namen projekta je razvoj turistične ponudbe na območju Karavank. Vodilni partner projekta je Regionalna razvojna agencija Gorenjske, BSC Kranj. Organizator natečaja je po naročilu vodilnega partnerja Trans Julius, Zavod za spodbujanje gorskega kolesarstva.

S temi pravili in pogoji organizator določa pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v natečaju. S sodelovanjem v natečaju sodelujoči soglaša s temi pravili sodelovanja v natečaju in pod pogoji, navedenimi v teh pravilih.

Definicija pojmov

Organizator je pravna oseba, ki organizira natečaj: Trans Julius, Zavod za spodbujanje gorskega kolesarstva, Visoko 45B, 4212 Visoko pri Kranju (davčna številka: 18241122).

Sodelujoči je oseba, ki sodeluje v foto & video natečaju Mesec doživetij v Karavankah, ki je predmet teh pravil sodelovanja.

Foto & video natečaj Mesec doživetij v Karavankah je natečaj.

Sodelovanje v natečaju

Trans Julius, Zavod za spodbujanje gorskega kolesarstva (v nadaljevanju organizator) organizira foto & video natečaj Mesec doživetij v Karavankah s tematiko lepote narave in aktivnosti v naravi na območju Zahodnih Karavank v Sloveniji in Avstriji (v nadaljevanju natečaj), v katerem sodelujoči lahko sodelujejo na več načinov:

  1. način - Instagram: uporabniki družabnega omrežja Instagram objavijo fotografijo ali video posnetek z uporabo ključnikov #Karavanke #Karawanken #AlpeAdriaKaravankeKarawanken, pri čemer mora biti profil sodelujočega javen;
  2. način - Facebook: uporabniki družabnega omrežja Facebook objavijo fotografijo ali video posnetek z objavo na Facebook dogodku Mesec doživetij v Karavankah;
  3. način - elektronska pošta: sodelujoči pošlje fotografijo ali video posnetek na elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in sodelujejo v natečaju.

Sodelujoči jamči, da so bile fotografije in video posnetki posneti na območju Karavank v obdobju od 1. januarja 2020 do 30. junija 2020.

V natečaju lahko sodelujejo fizične ali pravne osebe (v nadaljevanju: sodelujoči) in ki se prijavijo za sodelovanje v natečaju. Natečaj je odprt za vse: amaterske in profesionalne fotografe in snemalce. Na natečaj se lahko prijavijo tudi zaposleni v organizacijah partnerjev projekta, vendar njihove prijave ne bodo pa upoštevane pri ocenjevanju žirije natečaja.

Vsak sodelujoči v natečaju lahko objavi neomejeno število fotografij in video posnetkov.

Trajanje natečaja

Sodelujoči objavijo ali pošljejo fotografije ali video posnetk od vključno 1. junija 2020 do 30. junija 2020. Žirija natečaja bo med 1. julijem 2020 in 8. julijem 2020 izbrala finaliste in do najkasneje 12. julija 2020 obvestila finaliste na elektronski naslov ali prek zasebnega sporočila na Instagramu ali Facebooku.

Namen natečaja

Namen natečaja je zbrati najmanj 10 fotografij in video posnetkov, ki bodo del posebnega videa o doživetjih v Karavankah, ki bo objavljen na spletu.

Tehnične zahteve fotografij in video posnetkov

V primeru izbora med finaliste sodelujoči na poziv organizatorja posreduje:

  • fotografijo v digitalni tehniki v formatu JPG v največji možni velikosti ali vsaj 1600 slikovnih točk (ang. pixels) po daljši stranici fotografije.
  • video posnetke, narejene s kamero ali mobilnim telefonom, v kakovosti “full HD” (1080 dpi) ali “HD” (vsaj 720 dpi) v formatu mpeg1, mpeg2, avi, wmv ali mp4.

Fotografija, ki je sestavljena iz elementov več kot ene fotografije, in fotografije, katerih deli so bili odstranjeni, ne morejo sodelovati v natečaju. Manjša osvetlitev, potemnitev in/ali korekcija barv so dopustne spremembe pri fotografijah in video posnetkov.

Žirija natečaja

Strokovno žirijo sestavlja 7 članov:

  1. Predstavnik vodilnega partnerja Alpe Adria Karavanke/Karawanken
  2. Dva predstavnika partnerjev projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken iz Slovenije
  3. Dva predstavnika partnerjev projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken iz Avstrije
  4. Dva predstavnika vplivnežev na družabnih omrežjih, ki sodelujeta v promocijski kampanji Mesec doživetij v Karavankah

Podelitev nagrad

Žirija natečaja bo izbrala najmanj 10 finalistov, ki bodo prejeli po eno nagrado, ki so navedene v nadaljevanju:

  1. Darilni bon v vrednosti 20 EUR kolesarske trgovine Grašca + športna majica
  2. Darilni bon v vrednosti 20 EUR kolesarske trgovine Grašca + športna majica
  3. Darilni bon v vrednosti 20 EUR kolesarske trgovine Grašca + športna majica
  4. Darilni bon v vrednosti 30 EUR za odlično gorsko pojedino v Taborniškem domu Šija pod Košuto
  5. Brezplačen najem e-kolesa za 1 dan - Kofler Sport, Mojstrana
  6. Brezplačen najem e-kolesa za 1 dan - Kofler Sport, Mojstrana
  7. Brezplačen najem e-kolesa za 1 dan - Kofler Sport, Mojstrana
  8. Kolesarska čelada Scott (Proloco Trade) + športna majica
  9. Kolesarska čelada Scott (Proloco Trade) + športna majica
  10. Par MTB pnevmatik Continental
  11. Par MTB pnevmatik Continental

Nagrade podarja organizator.

Javna razglasitev končnih rezultatov bo do 15. 7. 2020 na spletnem mestu organizatorja (www.trans-julius.com) in Facebook strani Alpe Adria Karavanke/Karawanken. Razglasitev bo javna. O razglasitvi finalistov in podelitvi nagrad se vodi zapisnik, ki vsebuje podatke o: datumu, uri in kraju razglasitve zmagovalcev, članih žirije, poteku glasovanja, finalistih ter uri zaključka glasovanja. Zapisnik je pripravljen v pisni obliki. Razglasitev finalistov in podelitev nagrad sta dokončna in na rezultate pritožba ni možna.

Obveščanje finalistov in prevzem nagrade

Finalisti bodo o nagradi in načinu prevzema nagrade obveščeni po e-pošti ali prek zasebnega sporočila na družabnih omrežjih najpozneje v desetih dneh po razglasitvi finalistov.

Finalisti se morajo na obvestilo odzvati v roku 5 dni. V primeru, da se v tem roku ne odzovejo, izgubijo pravico do nagrade in nagrada zapade. Nagrade ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo nagrado, denarno izplačilo nagrade ni mogoče, niti je ni mogoče prenesti na tretjo osebo.

V skladu z veljavno zakonodajo so darila, prejeta v nagradnih natečajih, predmet obdavčitve. Nagrajenec mora za prevzem nagrade organizatorju predložiti kopijo osebnega dokumenta (osebne izkaznice ali potnega lista) in davčno številko ter navesti davčni urad.

Če je finalist mladoletna oseba, morajo starši oziroma zakoniti zastopniki pisno odobriti sodelovanje, ki ga posredujejo na elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Zasebnost in varstvo podatkov

S sodelovanjem v natečaju sodelujoči privoli, da se njegovi osebni podatki, ki jih je posredoval v tem natečaju, vključijo v zbirko podatkov o sodelujočh in da se ti podatki obdelujejo za potrebe obveščanja sodelujočih o natečaju in za obveščanje nagrajencev. Podatki sodelujočih se izbrišejo v enem letu po končanem natečaju.

V času upravljanja osebnih podatkov ima sodelujoči možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi. Sodelujoči lahko od organizatorja kadarkoli zahteva, da v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Soglasje lahko kadar koli trajno ali začasno prekliče s sporočilom na elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Sodelujoči v natečaju organizatorju dovoljuje, da do preklica vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko zbranih osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Organizator zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu.


Visoko pri Kranju, 1. junij 2020

Vir: https://www.facebook.com/notes/alpe-adria-karavankekarawanken/pravila-in-pogoji-sodelovanja-foto-video-nate%C4%8Daj-mesec-do%C5%BEivetij-v-karavankah/2382901418676544/

Read 1122 times Last modified on Monday, 01 June 2020 14:30