Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Jun 2020 04

Od 15. junija na Jesenicah brezplačni prevozi za starejše

Župan Blaž Račič v družbi voznika prostovoljca Bogdana Trinkausa. Župan Blaž Račič v družbi voznika prostovoljca Bogdana Trinkausa.

Od 15. junija naprej bodo starejši občani Jesenic lahko uporabljali brezplačni prevoz v okviru projekta Prostofer. Prevoze financira Občina Jesenice.

Župan Blaž Račič je danes prevzel novo električno vozilo, ki bo služilo brezplačnim prevozom starejših občanov Jesenic v okviru projekta Prostofer. Prevzema vozila se je, poleg direktorja zavoda Zlata Mreža Mihe Bogataja udeležilo tudi nekaj prostovoljcev voznikov, ki so se že nesebično odzvali povabilu Občine Jesenice in bodo svoj prosti čas namenili prevozom soobčanov, opravili pa so tudi že teoretično in praktično izobraževanje.

Z brezplačnimi prevozi bo Občina Jesenice v sodelovanju z zavodom Zlata mreža pričela s 15. junijem 2020, klicni center pa en teden prej, tj. 8. junija. Vsi zainteresirani uporabniki, ki bi potrebovali prevoz, morajo vsaj tri dni prej (od ponedeljka do petka, med 8. in 18. uro) poklicati na brezplačno številko 080 10 10. V komunikacijskem centru bodo zabeležili njihove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi bo prevozni center obvestil prostovoljnega voznika, ta pa bo stopil v stik z uporabnikom. Ob dogovorjenem terminu bo voznik prišel do uporabnika, ga odpeljal na želeno lokacijo ter nato tudi pripeljal domov. Prevozi se bodo opravljali ob delavnikih med 8. in 16. uro. Vožnja je za uporabnika brezplačna, namenjena pa je izključno starejšim občanom občine Jesenice, tistim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in so v socialno šibkem položaju ter imajo tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Na ta način jim bo omogočen lažji dostop do zdravstvenih in javnih ustanov in drugih storitvenih dejavnosti, brezplačne prevoze pa bodo lahko uporabljali tudi za namene ohranjanja kakovostnega družabnega življenja.

Brezplačne prevoze v okviru projekta Prostofer financira Občina Jesenice, župan Blaž Račič pa se je ob današnji priložnosti zahvalil tudi prostovoljcem voznikom, ki predstavljajo ključen dejavnik pri omogočanju prevozov starejših. »Vaše sodelovanje v projektu in prosti čas, ki ga boste nesebično namenili pomoči soobčanom, je izrednega pomena in ga zelo cenimo. Verjamem, da ga bodo cenili tudi vsi tisti, ki bodo tovrstno pomoč potrebovali, pri opravljanju vašega novega poslanstva pa vam želim čim več varnih kilometrov«, je povedal.

V projektu zaenkrat sodeluje 14 prostovoljcev voznikov, za sodelovanje pa se lahko posamezniki še vedno odločijo. Vsi zainteresirani občani in občanke Jesenic, ki bi se še želeli vključiti v ta projekt kot vozniki, se lahko obrnejo na Občino Jesenice, na kontaktno osebo  Aleksandro Potočnik, na tel. št. (04) 5869 278 ali na elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., kjer bodo prejeli vse potrebne nadaljnje informacije.

Read 3025 times Last modified on Thursday, 04 June 2020 20:30

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave