Skok na osrednjo vsebino
Print this page
Feb 2021 25

Novice z 10. redne seje KS Plavž

Na svoji 10. redni seji Sveta KS Plavž, ki je potekala, 23.2.2021, so člani sveta potrdili zapisnik 9. redne seje. Svet ugotavlja, da določene planirane aktivnosti, zaradi ukrepov vlade RS v zvezi z preprečevanjem okužbe s korona virusom, niso bile realizirane (meritve krvnega sladkorja, holesterola in krvnega pritiska, meritve ugotavljanja kostne gostote, srečanje starejših krajanov).

Člani sveta tudi niso bili v celoti zadovoljni z odgovorom glede postopkov dezinfekcije pitne vode iz izvira Peričnik in ponovno apelirajo na strokovne službe, da poiščejo ustreznejše načine dezinfekcije brez zdravju škodljivih sestavin ter zagotovijo vire sredstev za pokrivanje adaptacije.

Člani so bili seznanjeni tudi z odgovorom Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v zvezi s pobudo za omejitev hitrosti na Bokalovi ulici. Glede na to, da je območje Bokalove ulice bivalno naselje, povezano s številnimi pešci, med katerimi je veliko otrok in starejših (tudi glede na bližino Doma dr. F. Berglja), člani predlagajo, da se na celotnem območju Bokalove ulice uredi omejitev hitrosti 30km/h.

V nadaljevanju so potrdili Poročilo o opravljenih aktivnostih krajevne skupnosti Plavž v letu 2020 in spreli informacijo o zaključnem finančnem poročilu KS Plavž za leto 2020.

Potrdili so komunalni plan Krajevne skupnosti Plavž za leto 2021 ter Program dela Sveta KS Plavž, ki pa bo realiziran glede na prisotnost epidemije s Covid-19 in s tem v zvezi sprejetimi preventivnimi ukrepi Vlade RS. Glede na to, se bomo o izvedbi posameznih aktivnosti sproti dogovarjali.

Posredovane so bile tudi naslednje pobude:

  1. Kljub opozarjanju se še vedno dogaja, da se izvaja posek dreves po samoiniciativni odločitvi stanovalcev, zato člani sveta apelirajo na strokovne službe da posvetijo več pozornosti na tem področju (primer Bokalova 15).
  2. Člani sveta predlagajo, da se zaradi zelo gostega prometa, na križišču pri SKB banki doda dodatna signalizacija, ki bo omogočala zavijanje desno ne glede na signalizacijo v semaforju.
Read 792 times Last modified on Monday, 10 May 2021 14:39