Skok na osrednjo vsebino
Print this page
Jun 2021 09

Mini kulturna mavrica Jesenic

Mini kulturna mavrica Jesenic Janko Rabič

V soboto, 5. junija,  je na prireditvenem prostoru na Stari Savi  Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Jesenice organiziral Mini kulturno mavrico Jesenic. Tokrat je tradicionalna prireditev, na kateri kulturna društva s plesi, glasbo in petjem predstavljajo multikulturno in večnacionalno mesto, potekala v manjšem obsegu, vendar z bogatim in raznolikim programom. Najprej so vsi udeleženci v sprevodu krenili do Čufarjevega trga, kjer je se je vsaka predstavila s krajšim programom.

Na osrednji prireditvi na Stari Savi so po pozdravnih besedah župana Občine Jesenice Blaža Račiča v programu sodelovali: folklorna skupina Kulturno-športnega društva Bošnjakov Biser Jesenice, folklorna skupina Juliana Kulturno-športnega društva Hrušica, kvintet pevcev Vintgar z Blejske Dobrave skupina ljudskih pevcev Suhe Hruške Kulturnega društva Javornik-Jesenice in Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora. Gostje prireditve so bili letos člani folklorne skupine Kulturno-umetniškega društva Rudi Jedretič iz Ribnega in člani Tamburaške skupine Bisernica iz Reteč.

Zaradi znanih razmer je bilo na letošnji Kulturni mavrici manj obiskovalcev kot običajno, prav tako niso pripravili stojnic s kulinaričnimi dobrotami.

Read 692 times Last modified on Thursday, 10 June 2021 12:57