Skok na osrednjo vsebino
Print this page
May 2022 20

Novice s 17. redne seje KS Plavž

Na 17. redni seji, ki je bila 19. 5. 2022, so člani sveta KS Plavž pregledali zapisnik in realizacijo sklepov 16. redne seje.

Osrednja točka je bila priprava na praznovanje krajevnega praznika. V zvezi s tem so potrdili razpis za podelitev priznanj KS Plavž, ki bo trajal od 20. 5. do 3. 6. 2022 in bo objavljen v Jeseniških novicah in na spletni strani Občine Jesenice. Določili so datum proslave, ki bo v Spominskem parku na Plavžu dne 1. 7. 2022, in se dogovorili za organizacijo pohoda v Planino pod Golico, ki bo v soboto, 2. 7. 2022.

Dogovorili so se tudi, da komisija za ocvetličenje KS Plavž začne z ogledi po KS do in pripravi predloge najlepših urejenih balkonov, oken, vrtov in okolice do septembra.

V nadaljevanju so člani sveta tudi pohvalili izgradnjo otroškega igrišča TIM, za katerega ugotavljajo, da so ga krajani dobro sprejeli in je tudi zelo dobro obiskano. Predlagajo pa, da se ob igrišču namestita dve dodatni klopci ter koši za smeti.

Dodatno so sprejeli še naslednjo pobudo:

  • Namestitev table »potok Jesenica« ob mostu na Cesti Franceta Prešerna (nasproti balinišča) in tudi ob mostu v Žerjavcu po adaptaciji le-tega.

 Člani sveta podpirajo predloge za izvedbo naslednji aktivnosti:

  • Omejitev hitrosti na lokalni cesti od objekta Ragor Jesenice do objekta DOKA
  • Prioritetno ureditev opornega zidu ob objektu Murova 14
Read 312 times Last modified on Monday, 23 May 2022 15:06