Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Spoštovani občani in občanke občine Jesenice, želimo vam prijetne božične praznike ter srečno in uspešno, predvsem pa zdravo leto 2021!

Sodelovanje med Jesenicami in nemškim Nagoldom ostaja trdno tudi v času koronavirusa. Eden od pokazateljev tesnega prijateljstva je tudi praznično voščilo zaposlenih Občine Jesenice na čelu z županom Blažem Račičem, ki so ga naši nemški prijatelji v adventnem času, poleg ostalih posnetkov, mimoidočim prikazovali tudi na pročelju njihove občinske stavbe. Posnetek objavljamo pod besedilom.

Informacija z 11. redne seje Sveta KS Blejska Dobrava, ki je bila v četrtek, 12. novembra 2020, ob 19.00, v pisarni KS Blejska Dobrava.

Iz podjetja JEKO, d.o.o. Jesenice uporabnike na območju Planine pod Golico, Prihodov in Žerjavca obveščajo, da z današnjim dnem preklicujejo prekuhavanje pitne vode. Zahvaljujejo se za razumevanje.

Nenadno slovo nekdanjega župana in častnega občana občine Jesenice Borisa Breganta je pustilo dodatno bridek pečat že tako neprijazenmu letu. Od gospoda z veliko začetnico se še vedno poslavlja različna jeseniška javnost in vsi, ki so imeli čast sodelovati z njim. Nekaj besed slovesa smo strnili tudi v spodnji videoposnetek.

 

Spoštovani gospod župan, ostali nam boste v trajnem in najlepšem spominu.

Jesenice, 11. december – Občinski svet občine Jesenice se je včeraj sestal na svoji 15. redni seji, katere uvodne minute so župan in svetniki posvetili spominu na nedavno preminulega nekdanjega župana in častnega občana občine Jesenice Borisa Breganta. Občinski svet je na seji sicer obravnaval 17 točk, med njimi predlog proračuna občine Jesenice za leto 2021, ki ga je tudi soglasno sprejel.

Iz JEKO, javnega komunalnega podjetja, d.o.o., Jesenice, obveščajo,  da je z današnjim dnem, 10. 12. 2020, preklicano prekuhavanje pitne vode za uporabnike, ki se oskrbujejo s pitno vodo iz vodovodnega sistema Peričnik, na območju Mejnega platoja, Hrušice, Podmežakle in Jesenic do vključno s Tomšičevo ulico. Uporabnikom priporočajo, da pred ponovno uporabo spirajo hišno vodovodno omrežje vsaj tri minute. Voda se ponovno stalno dezinficira z natrijevim hipokloritom in je primerna za uporabo brez omejitev. 

Hkrati vas obveščajo, da je vodo iz vodovodnega zajetja Planina pod Golico, tj. na območjih Planine pod Golico, Prihodov in Žerjavca zaradi povišane motnosti še vedno potrebno prekuhavati. Priporočajo, da voda vre vsaj 3 minute. Ukrep velja do preklica.

 

Navodila za prekuhavanje:

 

Zahvaljujejo se vam za razumevanje.

Vse prodajalce in obiskovalce Tržnice Jesenice obveščamo, da bo tržnica v času božičnih in novoletnih praznikov odprta dva dodatna dneva, in sicer v četrtek, 24. 12., in četrtek, 31.12.

 

Tako bo Tržnica Jesenice obratovala naslednje dneve:

  • četrtek, 24. 12. 2020,
  • sobota, 26. 12. 2020,
  • četrtek, 31. 12. 2020 in
  • sobota, 02. 01. 2021.

 

Obisk tržnice je možen z upoštevanjem vseh navodil in priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

v 81. letu starosti se je poslovil Boris Janez Bregant, nekdanji župan in od leta 2007 častni občan občine Jesenice.

V sklopu CLLD projekta Semenjalnica, ki ga sofinancira tudi Občina Jesenice, Inštitut Ekosemena objavlja razpis za prosto delovno mesto strokovnega sodelavca. Razpis z vsemi podrobnostmi objavljamo v priponki pod prispevkom.

Uporabne povezave