Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Vlada Republike Slovenije je sprejela Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin, ki začne veljati 30. marca 2020 ob 00.00 in velja do preklica.

Na Občini Jesenice redno spremljamo stanje v zvezi s koronavirusom in hkrati uvajamo in sprejemamo vse potrebne aktivnosti, ki sledijo ukrepom in navodilom pristojnih državnih organov, Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije. Vsi ukrepi, tako lokalni kot državni, so namenjeni preprečevanju koronavirusa, s tem pa zaščiti zdravja občanov oziroma državljanov.

V nadaljevanju navajamo trenutno veljavne in znane informacije, ki jih, glede na potek dogodkov, sproti posodabljamo.

Na Občini Jesenice se zavedamo, da je v teh dneh, ko naša življenja in običajne opravke prilagajamo epidemiji koronavirusa, ključnega pomena, da so občani Jesenic čim bolj informirani, pomembni pa sta tudi solidarnost in medsebojna pomoč. Medtem ko je država kot ukrep za zajezitev koronavirusa z odlokom prepovedala poslovanje gostinskih lokalov, še vedno dovoljuje dostavo hrane na dom. Ker želimo občanom Jesenic čim bolj olajšati iskanje infomacij, smo na enem mestu zbrali informacije o jeseniških gostinskih lokalih, ki trenutno ponujajo hrano na dom.

Vlada je na včerajšnji seji kot enega od ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije koronavirusa izdala Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb. Odlok določa obvezno razkuževanje opreme v skupnih prostorih v ali ob večstanovanjski stavbi najmanj dvakrat dnevno. Pogostost razkuževanja je odvisna od števila posameznikov, ki živijo v večstanovanjski stavbi.

Uporabne povezave