Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Kljub temu, da so trenutno šole, mladinski in drugi centri, kot tudi večina UNICEF-ovih varnih točk zaprti, Unicef Slovenija sporoča, da še vedno obratujejo nevladne organizacije, ki delujejo preko telefona in na katere se lahko otroci in mladostniki v primeru kakršne koli stiske obrnejo nanje.

Da bi z nasveti pomagali ljudem, ki se zadnje dni pogosto obračajo na policijo z vprašanji o novih ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, je policija vzpostavila posebno kontaktno telefonsko številko in e-naslov. Kontaktna telefonska številka je 01 514 70 01. Dosegljiva je vsak dan, tudi ob sobotah in nedeljah, med 7. in 19. uro. Lahko pa jim tudi pišete, in sicer na elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Najpogostejša vprašanja in odgovore glede odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih v Sloveniji najdete tudi TUKAJ.

Družba Butan plin obvešča uporabnike, da v času izrednih razmer omogoča brezplačno dostavo plina v zeleni jeklenki na dom, mogoča pa je tudi menjava oranžne za zeleno jeklenko. Naročila sprejemajo vse dni v tednu na telefonski številki 080 2005 ali preko spletnega obrazca. V primeru dostave strankam omogočajo tudi  brezplačen priklop in menjavo tesnila.

V družbi pojasnjujejo, da dostava poteka skladno z vsemi priporočili in predpisi. Vsi dostavljavci dosledno upoštevajo zahtevane higienske standarde in uporabljajo vsa potrebna zaščitna sredstva (rokavice, razkužila, maske itd.). Ob tem prosijo vse uporabnike, da jeklenko postavijo pred stanovanje ali hišo oziroma poskrbijo za nemoten dostop v primeru menjave, nakup pa, če je le možno, poravnajo z brezstično kartico in tudi sami upoštevajo vsa priporočila za zaščito sebe in drugih.  

Uporabne povezave