Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Pogosto poudarjamo, da je ohranitev dejavnosti splošne bolnišnice za Jesenice vitalnega pomena. Ne le zato, ker se lahko pohvalimo z bogato, več kot 125 let trajajočo tradicijo izvajanja zdravstvene dejavnosti in ker je v vseh teh letih bolnišnična dejavnost postala del identitete Jesenic, ampak tudi zato, ker smo v naše načrte zapisali, da bodo Jesenice (p)ostale zdravstveno središče Gorenjske.

Verjeli smo, da so o  naši zgodovini in tradiciji ter o naših načrtih glede ohranitve bolnišnične dejavnosti na Jesenicah dobro seznanjeni tudi v sosednjih občinah, na Gorenjskem in da naše načrte prepoznava tudi država. Čeprav je tradicija Jesenic na področju zdravstva dobro poznana in smo v predstavljanje naših ciljev na tem področju vložili že precej truda, pa se je pred dnevi izkazalo, da naš glas še ni slišan tako kot si želimo.

Namera o sklenitvi neposredne pogodbe za prodajo nepremičnine z ID znakom: parcela 2175 375/7, v izmeri 54 m2; najnižja ponudbena cena je 2.754,00 EUR brez davka.

  • Z nasmehi spet v šolo
  • Mnogi so morali zapreti apartmaje
  • Hitro testiranje
  • Vsak dan je poseben
  • Že drugič zmagal v akciji Osvajalec Španovega vrha
  • Nova povezovalna cesta na Javorniku
  • Izobražujejo študente s čutom za sočloveka
  • Pavlinovi reliefi na stavbi gimnazije
  • Ajdovi krapi

Nameni za katere se dodeljujejo sredstva in višina razpisanih sredstev

 

 Oznaka

Ime programa oz. področja

Višina sredstev v EUR

6.1.2.

Prostočasna športna vzgoja otrok in mladine – splošni program

19.300,00

6.1.2.

Prostočasna športna vzgoja otrok in mladine – pripravljalni program

57.970,00

6.1.3.

Športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami

500,00

6.1.5.

Športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport

119.360,00

6.1.6.

Kakovostni šport

35.000,00

6.1.7.

Vrhunski šport

5.000,00

6.1.8.

Šport invalidov

800,00

6.1.9.

Športna rekreacija

4.800,00

6.1.10.

Šport starejših

2.200,00

6.5.1.

Športne prireditve in promocija športa

8.000,00

Mednarodne tekme klubov v evropskih klubskih tekmovanjih v kolektivnih športnih panogah na najvišji ravni

25.000,00

 

SKUPAJ

277.930,00

Oblika, rok in način oddaje prijav

Vloga mora biti izpolnjena na predpisanih razpisnih obrazcih in mora vsebovati vse obvezne priloge in podatke, določene v razpisni dokumentaciji.

Vlagatelji morajo prijave (vloge) poslati po pošti kot priporočeno pošiljko na naslov: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, oz. jih lahko oddajo v sprejemni pisarni Občine Jesenice (pritličje) najkasneje do vključno ponedeljka, 15. 2. 2021. Prijava (vloga) mora biti oddana v zaprti ovojnici na kateri mora biti navedeno naslednje besedilo: " Javni razpis za dodelitev sredstev za programe in področja letnega programa športa v občini Jesenice za leto 2021 – sklic 410 – 3 / 2021- ne odpiraj!". Na ovojnici mora biti naveden tudi vlagatelj, njegov naziv in naslov (sedež).

Za pravilno oddajo prijave je v pomoč priložena že izdelana naslovnica, ki jo vlagatelji lahko prilepite na kuverto za oddajo vloge na javni razpis.

Šteje se, da je prijava (vloga) prispela pravočasno, če je bila zadnji dan roka za oddajo prijav oddana na pošti s priporočeno pošiljko ali oddana v sprejemni pisarni Občine Jesenice (pritličje) do 14:30 ure.

 

Več o razpisu in razpisni dokumentaciji, si preberite v priloženih dokumentih.

Nameni, za katerega se dodeljujejo sredstva

Sredstva so namenjena sofinanciranju dela plačila trenerjem, ki izvajajo pripravljalne programe in programe, namenjeni vzgoji otrok in mladine, usmerjene v kakovostni in vrhunski šport v letu 2021.

Izvajalci programa in pogoji, ki jih morajo izpolnjevati izvajalci - vlagatelji za kandidiranje na javnem razpisu

Na javni razpis za sofinanciranje dela plačila trenerjem, ki izvajajo pripravljalne programe in programe, namenjeni vzgoji otrok in mladine, usmerjene v kakovostni in vrhunski šport za leto 2021, se lahko prijavijo le športna društva.

Oblika, rok in način oddaje prijav

Vloga mora biti izpolnjena na predpisanih razpisnih obrazcih in mora vsebovati vse obvezne priloge in podatke, določene v razpisni dokumentaciji.

Vlagatelji morajo prijave (vloge) poslati po pošti kot priporočeno pošiljko na naslov: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, oz. jih lahko oddajo v sprejemni pisarni Občine Jesenice (pritličje) najkasneje do vključno ponedeljka, 15. 2. 2021. Prijava (vloga) mora biti oddana v zaprti ovojnici na kateri mora biti navedeno naslednje besedilo: "Javni razpis za sofinanciranje dela plačila trenerjem, ki izvajajo pripravljalne programe in programe namenjeni vzgoji otrok in mladine, usmerjene v kakovostni in vrhunski šport za leto 2021  – sklic 410 – 4 / 2021 - ne odpiraj!". Na ovojnici mora biti naveden tudi vlagatelj, njegov naziv in naslov (sedež).

Za pravilno oddajo prijave je v pomoč priložena že izdelana naslovnica, ki jo vlagatelji lahko prilepite na kuverto za oddajo vloge na javni razpis. Šteje se, da je prijava (vloga) prispela pravočasno, če je bila zadnji dan roka za oddajo prijav oddana na pošti s priporočeno pošiljko ali oddana v sprejemni pisarni Občine Jesenice (pritličje) do 14:30 ure.

 

Več o razpisu in razpisni dokumentaciji, si preberite v priloženih dokumentih.

Ob vse glasnejših govoricah o gradnji gorenjske regijske bolnišnice in pobudah za selitev dejavnosti splošne bolnišnice izven Jesenic je Občina Jesenice odprla peticijo za ohranitev omenjene dejavnosti na Jesenicah, ki jo je v dnevu in pol, kar je peticija javna, podpisalo že približno 1.500 podpornikov. Župan Blaž Račič pa je kot odziv na radovljiško imenoval tudi svojo posvetovalno skupino, ki bo pripomogla k dosegi tega cilja. Sestavljajo jo direktorica Razvojne agencije Zgornje Gorenjske (Ragor) Eva Štravs Podlogar, državni svetnik Bogomir Vnučec, direktor Splošne bolnišnice Jesenice Mark Toplak, vodja oddelka za okolje in prostor na Občini Jesenice mag. Valentina Gorišek, direktor podjetja Atelje Prizma d.o.o. Domen Zalokar in podžupan občine Jesenice Miha Rebolj, ki bo skupino tudi vodil. Da so prvi trije imenovani tudi člani radovljiške skupine, ni naključje. ''Strinjam se, da ima vsaka občina (in tako tudi občina Radovljica) svoje interese. Nimam težav niti s tem, da vsaka občina svoje načrte in cilje javno predstavi in zagovarja. Nikakor pa se ne morem strinjati s tem, da ''optimalnost'' radovljiške lokacije za želeno novo regijsko bolnišnico na Gorenjskem prepoznavajo nosilci najodgovornejših funkcij v Ragorju, ki je regionalna(!) razvojna agencija, Splošni (regijski!) bolnišnici Jesenice in tudi državni svetnik. Vsi našteti so pozabili, da zastopajo širše interese, ne le interese ene občine ali ene ''optimalne'' lokacije, pri čemer sploh še ni jasno, kakšno so načrti države na tem področju. Zato enako pomoč v posvetovalni skupini z njihove strani pričakujemo tudi na Občini Jesenice'', je jasen župan Blaž Račič. Posvetovalna skupina se bo prvič sestala v naslednjem mesecu.  

Sofinanciranje programov in projektov humanitarnih društev in invalidskih organizacij s področja socialnega varstva v občini Jesenice.

Gorska reševalna služba Jesenice je bila včeraj, 27. 1. 2021, klicana na reševalno intervencijo na področju Jelenkamna nad Jesenicami. V strmem, deloma kamnitem predelu markirane poti na Jelenkamen sta v neprimerni obutvi obtičali dve učenki, ki sta se na turo podali z namenom individualne izvedbe športnega dneva. Učenki sta na srečo ravnali razumno in sta v trenutku, ko nista mogli več ne naprej in ne nazaj, poklicali številko 112. Gorski reševalci smo ob izvedbi intervencije, na omenjenem področju opazili večje število učencev, ki smo jih opozorili na neugodne snežne razmere in jih skupaj z omenjenima učenkama varno pospremili v dolino. Avantura se je za omenjene učence srečno končala, prav lahko pa bi bile posledice za udeležence manj ugodne.

Gorski reševalci zato obveščamo in opozarjamo vse, ki se podajajo v naravno okolje, da so razmere v okolici Jesenic zimske. Še posebej opozarjamo odgovorne na osnovnih in srednjih šolah, ki zaradi pouka na daljavo, tudi izvedbo športnih dni za učence izvajajo »na daljavo«. V navodilih učencem naj upoštevajo trenutne razmere in za izvedbo športnih aktivnosti v naravi, učencem predlagajo aktivnosti na način, da ne bo ogroženo njihovo zdravje in ne nazadnje tudi življenje.

Iz javnega komunalnega podjetja JEKO, d.o.o., obveščajo, da je zaradi nastale okvare na vodovodnem omrežju na Hrušici, danes, 27. 1. 2021, lahko motena oziroma prekinjena dobava pitne vode, in sicer za hišne številke 21/a, 29, 30, 31 ter od hišne številke 55 do hišne številke 228. Okvara bo odpravljena danes tekom dneva. 

 

Zahvaljujejo se vam za razumevanje!

 

Na Jesenicah se zdravstvena dejavnost opravlja že 125 let, Splošna bolnišnica Jesenice deluje že več kot 70 let. V javnosti se pojavljajo pobude za selitev dejavnosti splošne bolnišnice izven Jesenic, a je takšna možnost za Jesenice nesprejemljiva.

Bogato tradicijo bolnišnične dejavnosti želimo ohraniti na Jesenicah tudi v prihodnjem obdobju, saj je cilj Občine Jesenice, da postane zdravstveno središče regije, za ta cilj pa si prizadeva že dlje časa. Ohranitev Splošne bolnišnice na Jesenicah je vitalnega pomena tako za občino in širšo regijo.

Iz javnega komunalnega podjetja JEKO občane Jesenic obveščajo, da je z današnjim dnem, 26. 1. 2021, ukrep prekuhavanja vode na območjih Mejnega platoja, Hrušice, Podmežakle in Jesenice do vključno s Tomšičevo ulico ter Planine pod Golico, Prihodov in Žerjavca preklican.

Uporabnikom priporočajo, da uporabniki pred ponovno uporabo spirajo hišno vodovodno omrežje vsaj 3 minute. Voda se ponovno stalno dezinficira z natrijevim hipokloritom in je primerna za uporabo brez omejitev. Zahvaljujejo se za razumevanje!

 

V letošnjem letu Združenje zgodovinskih mest Slovenije, katerega članica je od konca leta 2016 tudi Občina Jesenice, v letu 2021 obeležuje 20. obletnico združenja. Praznovali bomo kar celo leto, a delavno in v kulturnem abonmaju v prvi izvedbi predstavili raznoliko kulturo, ki živi, ustvarja in bogati zgodovinska mesta vse dni v tednu in 365 dni v letu. Praznovanju se bo priključila tudi občina Jesenice, kjer smo prepričani, da bo dokončanje pravkar potekajoče obnove Ruardove graščine močno obogatilo tako turistično in kulturno dogajanje v samem mestu kot tudi raznoliko ponudbo Združenja zgodovinskih mest Slovenije.

Osnovni cilj Združenja zgodovinskih mest Slovenije je organizirano in povezano nastopanje ter delovanje zgodovinskih mest Slovenije v zasledovanju skupnih interesov in ciljev, vse z namenom spodbujati razvoj in novo življenje zgodovinskih mest. Začetki združenja segajo že v leto 1993, ko so skupščine občin Piran, Ptuj in Škofja Loka z namenom organiziranega sodelovanja pri izvajanju prenove starih mestnih jeder ustanovile Skupnost starih mest Republike Slovenije. Leta 2001 je skupnost prerasla v gospodarsko interesno združenje. Trenutno se v združenju povezuje 18 starih slovenskih mest (poleg Jesenic še Brežice, Celje, Idrija, Kamnik, Koper, Kostanjevica na Krki, Kranj, Metlika, Novo mesto, Piran, Ptuj, Radovljica, Slovenske Konjice, Šentjur, Škofja Loka, Tržič in Žužemberk).

 

Spletno stran Združenja zgodovinskih mest Slovenije si lahko ogledate TUKAJ.

Kranj, 25. januar 2021 – na svoji prvi seji v letu 2021, ki je potekala spletno, so gorenjski župani obravnavali sedem vsebinskih točk. Kot prvo osnutek Regionalnega razvojnega programa Gorenjske 2021–2027, se seznanili z aktivnostmi v okviru izvajanja Dogovora za razvoj gorenjske regije, s programom dela Regionalne razvojne agencije Gorenjske za leto 2021, podprli predlog Društva za razvoj Slovenskega podeželja, da se sredstva Lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost v finančni perspektivi 2021–2027 zagotovijo v zadostnem obsegu, sprejeli informacijo o konstituiranju Razvojnega sveta gorenjske regije za obdobje 2021–2027 ter o Gorenjskem konzorciju in prijavi na razpis za pametne skupnosti Ministrstva za javno upravo in podprli nadaljevanje aktivnosti pri projektu 4.a razvojne osi.

Jesenice bodo v prihodnjem mesecu dni gostile produkcijsko hišo Vertigo, ki bo v našem mestu snemala nov celovečerni narativni film »Zbudi me« večkrat nagrajenega režiserja Marka Šantića. Začetek snemanja filma je predviden jutri, 26. januarja 2021, konec pa 6. marca 2021. Na Jesenicah bo posneta približno tretjina filma, lokacije snemanja pa so med drugim OŠ Toneta Čufarja, pred Zdravstvenim domom Jesenice in pred trafiko nasproti njega, v in pred Mladinskim centrom Jesenice in v okoliških ulicah, pred blokom na ulici Maršala Tita 22, pred in v Sparu, na peronu železniške postaje, v lokalu na železniški postaji in pri nadvozu Podmežakla.

V 88. letu starosti se je poslovil mag. Peter Kunc, častni občan občine Jesenice.

Page 1 of 3

Uporabne povezave