Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Organizatorji kresovanj, na kateri se uporablja odprt ogenj oziroma predmeti ali naprave, zaradi katerih je lahko ogroženo življenje ali zdravje ljudi ali premoženje, ste dolžni na upravni enoti, na območju katere se organizira prireditev, vložiti vlogo za izdajo dovoljenja za javno prireditev in sicer najmanj deset dni pred dnevom prireditve.

Pihalni orkester Jesenice-Kranjska gora je od nekdaj nepogrešljiv pri izvedbi tradicionalnih prvomajskih budnic v občini Jesenice. Spopadanje s koronavirusom letos že drugo leto zapored narekuje drugačno izvedbo, prilagojeno aktualnim epidemiološkim razmeram. Lani so občanke in občani za budnico lahko poslušali koračnice orkestra, ki so donele iz zvočnikov na gasilskem vozilu. Letos  bo ob delnem sproščanju ukrepov budnica spet kot nekoč z godbeniki v živo vendar v manjšem dovoljenem številu. Godbeniki  se bodo v soboto, 1. maja zjutraj  razdelili v dve skupini po deset članov  in se z gasilskima voziloma odpeljali po občini Jesenice. Prva skupina bo zjutraj krenila s Hrušice na Jesenice,  do stavbe Gimnazije Jesenice, druga skupina pa od tam naprej proti Slovenskemu Javorniku, Blejski Dobravi in preko Lipc do Koroške Bele. Postanki z igranjem koračnic bodo na tradicionalnih lokacijah kot pretekla leta.  

 

Spoštovani občani in občanke, 

ob 27. aprilu, dnevu upora proti okupatorju vam iskreno čestitam. Želim vam lep in ponosa poln praznični dan. 

Župan Blaž Račič s sodelavci

Rekonstrukcija nadvoza nad železniško progo pri TVD Partizan Jesenice se počasi zaključuje. Cesta trenutno že pridobiva nov asfalt, jutri pa izvajalec načrtuje še prestavitev vročevoda nad železnico. V ta namen bo jutri zaprt vročevod na območju od OŠ Prežihovega Voranca do nekdanje "Murke" (Titova 22), prebivalci tega območja pa toplo vodo lahko ponovno pričakujejo do večera istega dne. Čeprav sprva načrtovano šele konec maja, se bo investicija zaključila že v prvem tednu maja, s tem pa se bo takrat, predvidoma v petek, 7. 5., za promet odprla tudi cesta čez nadvoz.

Tržnica Jesenice bo v času prvomajskih praznikov poleg sobote, 1. maja 2021, odprta tudi v petek, 30.4.2021. Prijazno vabljeni.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske bo tudi letos v sklopu projekta Ustvarjalni podjetnik, ki ga sofinancira tudi Občina Jesenice, izdala PROMOCIJSKI KATALOG LOKALNIH USTVARJALCEV.

Če slikate, izdelujete nakit, šivate, oblikujete z glino ali kako drugače ustvarjate in svoje izdelke tudi prodajate, vabljeni, da se nam pridružite.

Sodelovanje je brezplačno, pogoji za vključitev v katalog pa so:

  • ročna izdelava izdelkov,
  • urejen statusa za prodajo ter
  • da prihajate iz občine, ki projekt Ustvarjalni podjetnik v letu 2021 financira - Gorje, Jesenice, Kranjska Gora in Radovljica.

 

Rok za posredovanje gradiv bo petek, 14. maj 2021.

 

Prijave in več informacij: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske – Urška Luks – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Letos smo se na seji Sveta KS Blejska Dobrava, kljub korona virusu odločili, da se po dveh leti opravi čistilna akcija.

Informacija o sklepih 12. redne seje Sveta KS Blejska Dobrava, ki je bila v sredo, 31. 3. 2021, ob 19.00, v pisarni KS Blejska Dobrava.

Župan Blaž Račič je z današnjim dnem Miho Rebolja razrešil s funkcije podžupana občine Jesenice.

"Kljub solidnemu dosedanjemu sodelovanju z Miho Reboljem kot podžupanom občine Jesenice, sem se po tehtnem premisleku odločil, da se mu z današnjim dnem zahvalim za sodelovanje. Izkazalo se je namreč, da imava s podžupanom različne poglede na nekatera pomembna vprašanja prihodnjega razvoja naše občine in konstruktivno sodelovanje na dosedanji način tako v prihodnje ni več mogoče,"

je svojo odločitev pojasnil župan.

Občina Jesenice ima tako od danes naprej le enega podžupana, in sicer Miho Rezarja.

V tem tednu so se župani občin zgornje Gorenjske sestali na rednem mesečnem srečanju, zaradi upoštevanja aktualnih ukrepov tudi tokrat prek spleta. Temi tokratne koordinacije sta bili Splošna bolnišnica Jesenice in železniški promet.

V teh dneh se v sklopu operacije Počakaj na bus začenjata postavitev avtobusnega postajališča, ki vodi proti Domu Pristava, in ureditev obstoječega parkirišča.

Spoštovane občanke in občani občine Jesenice,

velika noč je praznik upanja, novega življenja in radosti – naj  bodo letošnji velikonočni prazniki zato polni optimizma in začetek uvoda v svetlejše, prijaznejše dni.

Želimo vam prijetne in blagoslovljene velikonočne praznike.

 

Župan Blaž Račič

s podžupanoma Miho Reboljem in Miho Rezarjem, člani Občinskega sveta, predsedniki krajevnih skupnosti ter sodelavci občinske uprave

Na pobudo jeseniškega župana Blaža Račiča je včeraj popoldne občinski svet občine Bovec razpravljal tudi o lokaciji jeseniške bolnišnice. Vsebino točke je predstavil župan Blaž Račič, po razpravi pa so bovški svetniki izrekli podporo obstoječi lokaciji bolnišnice, torej Jesenicam.

2. aprila obeležujemo svetovni dan zavedanja o avtizmu, spremlja pa ga tradicionalna kampanja "Zasveti v modrem" ("Light it up blue"), ki se ji tudi v Sloveniji vsako leto pridruži vedno več občin. V znak širjenja zavedanja o avtizmu ter ozaveščanju družbe o razumevanju oseb z avtizmom in varovanju njihovih človekovih pravic se kampanji že nekaj let pridružujemo tudi v občini Jesenice in z modro lučjo osvetlimo Gimnazijo Jesenice. V modri barvi bo tako zažarela tudi danes.

Uporabne povezave