Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Na občinskih cestah, ki so jih turisti lani najpogosteje uporabljali za obvoz, je Občina Jesenice postavila nove prometne znake, ki prepovedujejo promet za motorna vozila, razen za lokalni promet. Na državnih cestah bo v dogovoru z Občino Jesenice v kratkem enako storila tudi država.

Uprava RS za zaščito in reševanje je za nekatera območja, v katere sodi tudi območje občine Jesenice, preklicala veliko požarno ogroženost naravnega okolja, ki jo je razglasila 1. julija. Vseeno pa še naprej ravnajmo pazljivo in odgovorno. Hkrati še vedno velja tudi poziv k varčni uporabi pitne vode.

Uprava RS za zaščito in reševanje je z današnjim dnem, 1. julijem, razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Policija in medobčinski inšpektorat in redarstvo bodo v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja nad upoštevanjem prepovedi izvajali poostren nadzor.

Uporabne povezave